Fem børn og fælles rådslagning


Fem børn og fælles rådslagning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FERIE: I familien Bresson begynder sommerferieplanlægningen allerede i efteråret. Forældre og alle fem børn skal være glade for beslutningen. Og arbejde på ferien - det bliver der ikke noget af
Familien Bresson var vidt omkring på idébrættet, da årets sommerferie skulle planlægges.

En uge i Tyrkiet var blandt familiens ønsker, men med to voksne og fem børn var det ikke nogen billig fornøjelse. Regningen ville blive på mere end 20.000 kroner og ville dermed bryde med et af familien Bressons tre ferieprincipper:

- Vi sparer op til ferien og rejser aldrig for lånte penge, for så slapper man ikke af. Én gang trodsede vi princippet og lejede et vildt dyrt luksussommerhus ved Vestkysten. Det skulle vi aldrig have gjort. Vejret var dårligt, og det eneste, vores søn på tre år spurgte om, var, hvornår vi skulle hjem. Der var intet ferie over det, og da vi kom hjem, var vi helt slatne og skulle arbejde tre måneder for at betale af, fortæller Bo Bresson.

Han og hustruen Lene Rikke driver en konsulentvirksomhed, der blandt andet arbejder med rådgivning af virksomheder i forhold til medarbejdere, rekruttering samt storytelling. Desuden har de dannet FamilyLab, der skal gøre familien som institution til et aktiv for virksomheder.

Men lige nu er de altså i sommerhus i Sæby med deres fem fælles børn - en ferie, der er lagt mange kræfter i at planlægge.

Børnene med på råd

- Børnene er altid med på råd, når ferien skal planlægges. Vi diskuterer det over aftensmaden, og det kan godt tage en måneds tid at beslutte, fordi vi skal finde ud af, hvad hver persons reelle behov er, siger Bo Bresson.

Et travlt forår med mange omvæltninger betød, at familien Bressons behov i år pegede i retning af afslapning i sommerhus.

- Det gode er, at her ikke er noget aktivitetsræs. Vi skal ikke i Legoland eller Bonbon-Land, og børnene kan hygge sig i strandkanten eller bare tulle rundt. Det kan de godt lide. Det er vigtigt at vælge en ferieform, som passer til hele familien. Det kan måske lyde spændende og romantisk med rafting i Norge, men det passer utrolig dårligt til en familie med små børn, fortæller familiefaderen, hvis børn er tre, syv, ni, 11 og 12 år gamle.

Dagene i sommerhuset begynder tidligt. De mindste børn står op klokken syv, så det gør forældrene også. Derefter står den på morgenmad, strand, frokost og måske en udflugt om eftermiddagen. Aftensmaden bliver lavet i fællesskab, og klokken ni er det sengetid for børnene.

- Vi sætter pris på, at børnene holder deres normale sengetider. På den måde bliver der også lidt "dig og mig-tid" til min hustru og mig. Det er vigtigt, for i en stresset hverdag er det ofte den, der ryger først, og hvis man ikke engang har tid til hinanden i ferien, er det helt galt. Det var jo os, der startede det hele i sin tid, griner Bo Bresson og fortæller, at al arbejde bliver lagt på hylden, mens ferien står på.

- Vi lukker fuldstændig af, når vi er på ferie. Vi ved godt, at der venter fire meter post og 1000 e-mails på os, når vi kommer hjem, men så må vi lægge en dag ind til at få ryddet op i det, når ferien er slut, fortæller Bo Bresson.

Og manglen på sommervejr - det er der bare ikke noget at gøre ved.

- Vejret skal ikke have lov til at bestemme, om vi får en god ferie. Da vi sidste uge hørte, at de lovede syv dages regn, skyndte vi os på biblioteket og lånte en masse spil og bøger. Så må vi nyde det på den måde, slår han fast.

Fem børn og fælles rådslagning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce