Fattige lande rammes hårdest af krisen


Fattige lande rammes hårdest af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen har allerede sendt 50 millioner ud i ekstrem fattigdom, lyder det fra IMF og Verdensbanken. Verdens fattigste lande er de mest udsatte.

Den globale finanskrise er ved at udvikle sig til en "menneskelig og udviklingsmæssig katastrofe", idet den rammer de fattigste lande særligt hårdt. Sådan lød det i en udtalelse fra et møde i Den Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbankens fælles udviklingskomité i går.

- Den globale økonomi er kraftigt forværret. Udviklingslandene oplever særligt alvorlige konsekvenser, når den finansielle og økonomiske krise bliver til en menneskelig og udviklingsmæssig katastrofe, fastslår komitéen.

Ifølge IMF og Verdensbanken har krisen allerede sendt over 50 millioner mennesker ud i ekstrem fattigdom.

Fredag lød det i en rapport fra de to institutioner, at krisen vil betyde, at op mod 90 millioner mennesker verden over vil blive fastholdt i ekstrem fattigdom i år. Rapporten advarer om, at antallet af hungersramte på verdensplan kan nå helt op på en milliard mennesker på grund af krisen.

De afrikanske lande er blandt de mest udsatte. IMF forventer, at væksten i Afrika generelt vil falde til 2,0 procent i år efter at have ligget på 5,25 procent sidste år.

Verdensbankens chef, Robert Zoellick, sagde efter gårsdagens møde, at finanskrisen gør det yderst vanskeligt at nå FN's såkaldte Millenium-mål om at halvere fattigdommen senest i 2015.

Fattige lande rammes hårdest af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce