Efter 14 år som adm. direktør i et af den fynske rigmand Torben Østergaard-Nielsens mindre firmaer, stopper Enrico Augustinus som adm. direktør for Middelfartkoncernens it-aktiviteter. Ny mand på posten er Mark Frihagen, mens Augustinus fastholder sin UTSC-tilknytning med en bestyrelsespost.

Efter 14 år som direktør i Middelfartfirmaet Outforce A/S og samlet 20 år som del af koncernfamilien hos den fynske rigmand Torben Østergaard-Nielsens United Shopping & Trading Company, stopper Enrico Augustinus 1. marts.

I 14 år har han siddet som adm. direktør for it-firmaet Outforce og de seneste par år også som adm. direktør for IT-Holding, der har alle it-aktiviteterne i USTC samlet under sig. Det er udover Outforce også selskaberne Mindzet A/S og It-Craft A/S, som USTC har overtaget de seneste år.

Enrico Augustinus har ifølge en pressemeddelelse selv ønsket at stoppe for at gå nye veje, men helt farvel siger han dog ikke. Augustinus fortsætter nemlig i bestyrelsen i IT-Holding, og ifølge ham selv er det et helt udramatisk farvel til direktørstolen.

- Jeg har efter 20 år i USTC-gruppen valgt, at tidspunktet er inde for nye udfordringer uden for IT-branchen. Det er en stor beslutning, der har fyldt meget, så det glæder mig, at jeg gennem mit fremtidige bestyrelsesarbejde fortsat har en fod indenfor og kan følge IT Holdings videre udvikling, fortæller Enrico Augustinus.

Ny mand på posten

Den nye mand på posten er Mark Frihagen. Han har en længere karriere bag sig fra internationale virksomheder, bl.a. som adm. Direktør hos datterselskab i Martin Professional A/S. De seneste otte år har han været beskæftiget i IT-branchen inden for både hosting og konsulentforretning, bl.a. hos DanDomain A/S.

- Jeg ser det som det helt rigtige tidspunkt at tiltræde som direktør for IT Holding. De senest opkøbte selskaber er integreret, og der er internt fuldt blus på at udnytte synergierne på tværs til gavn for kunderne og deres løsninger. Samtidig er rammerne netop sat for den nye strategi, så jeg sammen med de mange engagerede og kompetente kolleger kan tage fat på opgaven og eksekvere på tiltag, og dermed sikre den videre udvikling af forretningen, siger Mark Frihagen i pressemeddelelsen.

Enrico Augustinus kender sin efterfølger, som han selv har været med til at vælge:

- Jeg har været så privilegeret, at jeg har kunnet være med til at udpege min efterfølger Mark Frihagen. Jeg kender Mark fra branchen og har store forventninger til, at han kan løfte opgaven, godt akkompagneret af IT Holdings stab af dygtige folk.

I UTSC-familien glæder man sig over at få Frihagen med som ny adm. direktør, siger bestyrelsesformand i IT-Holding Michael Bjerregaard, som understreger, at det har været afgørende at gennemføre skiftet uden at skabe uro i de tre it-firmaer.

- Det er sin sag at skifte ud på direktørposten efter så mange år, hvor Enrico Augustinus næsten har været synonym med forretningen. Men vi respekterer selvfølgelig hans ønske om at ville prøve kræfter med noget helt nyt og glæder os over, at vi i bestyrelsesregi fortsat kan trække på hans store viden og indgående kendskab til virksomheden, siger Michael Bjerregaard.

  • Byline_

    Af: