Fart på i biotek- branchen

Peter Birk skal bidrage til udviklingen af eksisterende produkter i biotekfirmaet ACE Biosciences' portefølje og samtidig være med til at videreudvikle firmaets teknologiske platform og finde nye områder, hvor der kan udvikles vacciner.
Foto: Jørgen Hansen

Fart på i biotek- branchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ACE Biosciences' nye forskningsdirektør, Peter Birk, ved ikke, hvor han sidder om 10 år

Det er blot anden dag på arbejdet, da vi møder Peter Birk, så han har knap nok fået styr på, hvordan det hele fungerer på den nye arbejdsplads.

Peter Birk kommer fra et job som vicedirektør i biotekfirmaet Pharmexa med hovedsæde i Hørsholm, og nu har han titel af forsknings- direktør i ACE Biosciences med hovedsæde i Odense.

- Og jeg bor i København, så jeg pendler frem og tilbage, fortæller Peter Birk.

Det nye job fik han dels gennem sit netværk i branchen og dels efter henvendelse fra headhunterfirma.

- Jeg kender en i bestyrelsen for ACE, som jeg havde snakket med, men samtidig blev jeg kontaktet af det bureau, som ACE havde hyret til at finde den nye medarbejder, siger han.

Godt match

Chefstillinger i biotekbranchen bliver sjældent slået op. Kredsen er ikke meget større, end at man kender hinanden og ved, hvem man kan gå efter.

- Jeg har været hos Pharmexa i godt 10 år, så jeg syntes, det var på tide at komme videre, så jeg ikke groede fast der. Og her hos ACE Biosciences kan jeg se nogle rigtig gode muligheder. ACE kan få glæde af min baggrund, og jeg kan bruge mine egenskaber her, så det er et godt match, siger Peter Birk.

Hos Ace Biosciences arbejder man på at udvikle og producere vacciner mod infektioner forårsaget af bakterier, og Peter Birk har specielt arbejdet med vacciner i 15 år.
Fakta
Peter Birk er født 1965 på Lolland, men har tilbragt det meste af sin barndom i Kolding.

Han er uddannet cand.scient. på Syddansk Universitet i Odense og har ph.d. fra Aarhus Universitet. Læste i forbindelse med ph.d. på universitetet i Toulouse i Frankrig.

Har arbejdet på Statens Serum Institut i afdelingen for udvikling af vaccine mod tuberkulose.

Siden 1997 ansat i Pharmexa hvor han indtil for nylig var vicedirektør med ansvar for forskning og udvikling inden for immunologi samt afdelingen for molekylærbiologi.

Vacciner

Odensefirmaet er blandt andet langt fremme med en vaccine mod rejsediarre, som nu er inde i fasen med kliniske forsøg, og som bagefter skal ind i den kommercielle fase, som Peter Birk også har flere års erfaring med.

Men Peter Birk skal også være med til at styre udviklingen af nye produkter, som ACE kan satse på.

- Det kunne være for eksempel meningitis eller stafylokokker, men det ligger ikke fast endnu.

Hjemme i København har Peter Birk sin kæreste og sin datter på 17, der går i gymnasiet.

Fart på i biotek- branchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce