Farligt arbejde på landets byggepladser


Farligt arbejde på landets byggepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet stoppede i dag arbejdet på 156 byggepladser, fordi sikkerheden var for ringe. Især udlændinge arbejder under kritisable forhold.

Det står stadig dårligt til med sikkerheden på landets byggepladser. Arbejdstilsynet var i dag på uanmeldt besøg på i alt 179 byggepladser. 156 af besøgene resulterede i enten de såkaldte strakspåbud eller forbud, som betyder, at arbejdet på byggepladserne stoppes, indtil forholdene er i orden igen.

Langt de fleste tilfælde handlede om fare for nedstyrtning. Bl.a. fandt Arbejdstilsynet en bygning, hvor huller i taget var dækket med løse træplader. Det var netop løse plader i et tag, der i sidste uge var årsagen til, at en 39-årig mand i Hundige mand styrtede ned og døde.

Arbejdstilsynet vil nu se nærmere på disse sager for at afgøre, om der skal rejses tiltaler.

Ud over fare for nedstyrtning havde Arbejdstilsynet under dagens aktion fokus på ansatte, der risikerer at komme til skade og ødelægge deres krop, fordi de løfter for tunge byggematerialer og står i dårlige arbejdsstillinger.

- I dag har vi set ansatte, der skulle løfte store, uhåndterlige vinduer på måske 60 kilo mange gange på en dag. Andre slæbte store sorte sække med tungt gipsaffald tværs over en byggeplads, fortæller kontorchef i Arbejdstilsynet Sonja Ploug Jensen i en pressemeddelelse.

I København havde to ansatte på to dage slæbt 21 ton mørtel ind gennem et vindue. Det er ikke i orden, tilføjer Sonja Ploug Jensen.

Dagens aktion viste også, at det stadig står grelt til hos byggearbejdere fra andre lande. De bliver sat til det hårdeste arbejde og har ofte dårlig sikkerhed. Arbejdstilsynet vil derfor fortsat holde et vågent øje med de udenlandske byggearbejdere.

Dansk Byggeri mener, at branchen skal lære af kontrollerne, men påpeger, at nogle af påbudene ikke i sig selv er "dramatiske" for eksempel et glemt høreværn.

Farligt arbejde på landets byggepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce