Familie beholdt pæn del af Haarslev


Familie beholdt pæn del af Haarslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kapitalfonden Odin Equity Partners overtog "kun" 69 procent af Haarslev A/S

Familien Østergaard Nielsen har hidtil ikke villet fortælle om salgspris og ejerandele i forbindelse med, at en del af Haarslev A/S, der i 2006 blev solgt til kapitalfonden Odin Equity Partners.

Men nu fremgår i hvert fald oplysningerne om ejerandele sort på hvidt i regnskaberne.

De afslører, at familien beholdt en ejerandel på 31 procent, og som bekendt fortsatte Claus Østergaard Nielsen som administrerende direktør i den nye selskabskonstruktion.

Ifølge adjunkt i virksomhedsledelse og økonomi ved SDU, Ole Friis, er det umiddelbart en overraskende stor andel, som er forblevet i familiens eje. Normalt beholder tidligere ejere typisk kun en symbolsk andel, når en kapitalfond køber sig ind.

- Men det må betyde, at familien tror på, at virksomheden har en fremtid, og så er det alt andet lige en stor fordel for kapitalfonden, at den administrerende direktør på denne måde er motiveret til at få det optimale ud af virksomheden, siger Ole Friis.

Ikke tilfældigt

Odin Equity Partners andel på 69 procent, er formentlig ikke helt tilfældigt sat. Den betyder nemlig, at kapitalfonden har den bestemmende indflydelse i selskabet, og at fonden formentlig kan gennemføre vedtægtsændringer uden at spørge familien Østergaard Nielsen.

Men også det må forblive gætværk - Claus Østergaard Nielsen ønsker ikke at kommentere dette.

Det netop offentliggjorte 2007-regnskab for Haarslev A/S viser, at det går den rigtige vej for Claus Østergaard Nielsen og virksomheden, som fremstiller maskiner til fiske- og kødindustrien.

Det tilkøbte datterselskab Atlas Stord er blevet integreret, og omsætningen i Haarslev A/S steg fra 629 mio. kroner til 770 mio. kroner.

Reelt var væksten dog langt større. 2005/2006-omsætningen er nemlig baseret på 18 måneder i stedet for 12.

Reelt er omsætningen i 2007 steget med mere end 40 procent, hvis man udelukkende ser på tallene fra 2006, har Jesper Wadum Nielsen fra Odin Equity tidligere oplyst Fyens Stiftstidende.

Før skat havnede resultatet på 52 mio. kroner, hvilket var mere end en fordobling sammenlignet med de 18 måneder, der gik forud.

Fortsætter vækst

Antallet af ansatte i Haarslev-koncernen steg i perioden fra 358 til 429.

Kapitalfonden Odin Equity Partners har aldrig lagt skjul på, at man har meget store ambitioner på det nordvestfynske selskabs vegne. Det skal vokse, og i forrige uge kunne Haarslev A/S offentliggøre, at man havde overtaget den spanske kollega/konkurrent Tremesa S.A. og dermed skabt en markedsleder på verdensmarkedet for de avancerede industri-tørringsanlæg, som Haarslev har specialiseret sig i.

Købet har stor strategisk betydning, idet Haarslev nu får et solidt fodfæste på de kraftigt voksende markeder i Sydamerika og i Rusland, hvor Tremesa står stærkt.

Fusionsselskabet skønnes at få en omsætning på cirka 1,5 mia. kroner og 650 ansatte.

Læs hele regnskabet på linket herunder

Familie beholdt pæn del af Haarslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce