Falck Securitas fyrer 30 vægtere


Falck Securitas fyrer 30 vægtere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BESPARELSE: Bedre teknik og dårligt vejr har begrænset antallet af fejl- alarmer
Et markant fald i antallet af falske alarmer får nu Falck Securitas Vagt A/S til at fyre 30 ud af 550 kørende væg- tere.

Afskedigelserne sker ud over hele landet.

På Fyn venter administrerende direktør Peter Boye Larsen at tage afsked med tre-fire ud af henved 50 vægtere.

- Der har i de seneste måneder været langt færre udrykninger end forventet til falske alarmer, siger Peter Boye Larsen.

På den baggrund vurderer ledelsen i Falck Securitas Vagt, at det patruljeberedskab, som skal rykke ud til alarmer, er for stort.

Selskabet ønsker ikke at oplyse, hvor mange alarmer, Falck Securitas modtager - og hvor mange af dem, der er falske.

Men de falske udgør langt hovedparten - og de udgør fortsat et stort problem for selskabet.

Fejlkilder elimineres

- Fejlalarmer kan skyldes flere forhold, men der er nogle tekniske årsager, og dem har vi arbejdet med at eliminere i mange år, og der begynder vi nu at lykkes ganske meget, oplyser Boye Larsen.

Fejlalarmer kan blandt andet udløses, når detekto- rer udsættes for lys og varmepåvirkninger, ligesom in- sekter kan aktivere systemerne.

Detektorerne er meget følsomme, og hvis de kan indstilles på den rigtige måde, kan man undgå, at de reagerer, medmindre der er tale om et indbrud, hvor de skal udløse alarm.

Dårligt vejr er godt

I de seneste måneder er der registreret 15 procent færre fejlalarmer end forventet. Det skyldes dels tekniske fremskridt, men samtidig at vejret har været så dårligt - og de klimatiske forhold er i denne sammenhæng væsentlige. Sol, varme og tordenvejr giver nemlig flere falske alarmer end det sommervejr, som har bragt feriefolket i Danmark i alarm i år.

Flere underleverandører

I forbindelse med fyringerne agter Falck Securitas at indgå nye samarbejdsaftaler med fem-seks underleverandører om kørsel til alarmer. Underleverandører skal supplere det faste beredskab, så der er flere ressourcer til rådighed, specielt når der er spidsbelastninger, og det er ofte tilfældet i ekstreme vejrsituationer.

På baggrund af opsplitningen af Falck i et rent redningsselskab, Falck A/S, og en vagt- og sikkerhedskoncern, Group 4 Securicor, som Falck Securitas indgår i, er der for øjeblikket overvejelser om vægtercentrenes fremtidige placering. Typisk er de tilknyttet Falcks redningsstationer, men en mulighed kan være i stedet at etablere sig direkte hos nogle af de store kunder. På Fyn sker der dog ingen ændringer. Her vil vægterne stadig operere ud fra Falck Securitas' eget hus på Lavsenvænget i Odense.

Fagretlig sag

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL) er utilfredse med situationen. VSL har indledt en fagretlig sag mod Falck Securitas, fordi den mener, at fyringerne er imod reglerne.

- Ifølge loven skal Falck Securitas tilbyde de medarbejdere, som selskabet har fyret, job i et af de andre vagtfirmaer. Det har man ikke gjort, og det er imod reglerne om virksomhedsoverdragelse, siger John Dybart, formand i VSL.

Falck Securitas fyrer 30 vægtere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce