Fakta om BankNordik


Fakta om BankNordik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

* BankNordik blev - under sit daværende navn, Føroya Banki - grundlagt d. 2. februar 1906, da Landmandsbanken (nu Danske Bank) valgte at etablere en bank på Færøerne.

Først i 1932 kom den første konkurrerende bank, Sjóvinnubankin, til.

* Som et resultat af den økonomiske krise på Færøerne 60 år senere blev The Financial Fund of 1992 ejer af både Føroya Banki og Sjóvinnubankin, der blev sammenlagt under navnet Føroya Banki.

* Efter fusionen var forsigtig risikostyring kernen i Føroya Bankis strategi, og banken fokuserede på at skabe balance mellem en optimering af omkostningsstrukturen og opretholdelse af sin stærke serviceydelse.

* I 2007 blev BankNordik introduceret på den danske og den islandske fondsbørs.

*BankNordik har udviklet sig betydeligt de seneste år. I dag er BankNordik en full-service bank for både privatkunder og virksomheder med aktiviteter i Danmark, Færøerne, Grønland og Island.

* BankNordik har dansk hovedsæde i Kolding med ni filialer i primært Jylland, en på Fyn samt repræsentation ved FriPension i København.

* BankNordik købte sidste år ni af Sparbanks filialer i Jylland og på Fyn og tre på Grønland.

* Efter købet af de sunde dele af Amagerbanken og optagelse af ny kapital forventes bankens solvensprocent at overstige 13 procent.

* Bankens strategi bygger på en tæt relation til kunderne, stram styring af kreditgivningen samt vægt på lønsomhed i alle aktiviteter.

* Købet af den sunde Amagerbank giver en kraftig forøgelse af bankens forretningsomfang. Indlån stiger med 59 procent fra 8,9 milliarder til 14,2 milliarder.

* Udlån og garantier stiger med 54 procent fra 8,4 milliarder til 12,9 milliarder. De tilkøbte aktiviteter i Amagerbanken har et indlånsoverskud på en milliard kroner.

Kilde: BankNordik

Fakta om BankNordik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce