Fakta: Det viser ny forskning om anbringelser af børn


Fakta: Det viser ny forskning om anbringelser af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockwool Fondens Forskningsenhed har undersøgt anbringelser af børn nærmere. Det har givet flere resultater.

Rockwool Fonden fremlægger mandag ny forskning om anbragte børn. Forskerne har undersøgt både årsager og konsekvenserne, der knytter sig til anbringelser. Det har resulteret i flere hovedpointer.

* Børn med ikke-vestlig baggrund har størst risiko for at blive anbragt uden for hjemmet. Det gælder både for drenge og piger. Drengene topper dog statistikken med dobbelt så stor sandsynlighed for at blive fjernet end børn af danske forældre.

* Risikoen for at blive anbragt uden for hjemmet er faldende. Antallet af anbragte børn udgør dog en stabil andel, da børn bliver anbragt sjældnere, men i længere tid.

* Anbragte børn i plejefamilier klarer sig bedre på uddannelsesfronten og har lavere kriminalitet end børn på institutioner. Tallene bygger på anbragte børn, hvor minimum én af deres søskende ikke er anbragt.

* Børn, der er anbragt i længere tid, klarer sig markant bedre end børn, som har været anbragt uden for hjemmet i kort tid. Det gælder både barnets fremtidige indkomst, uddannelse og kriminalitet.

* Fædre kommer oftere på overførselsindkomst, hvis deres barn bliver fjernet fra hjemmet.

* En fødselsvægt på under 2500 gram øger risikoen for, at barnet bliver anbragt i plejefamilie eller institution. Det gælder også, selvom moren ikke var misbruger under graviditeten.

* Hvis far får samfundstjeneste i stedet for fængsel, bliver færre børn fjernet fra familien.

* De samlede udgifter til anbringelse af børn og unge er ikke eksploderet siden årtusindeskiftet. Kommunerne har dog fået højere udgifter som konsekvens af ændringer i 2002 og 2007, der betyder, at kommunerne bærer et større økonomisk læs end tidligere.

Fakta: Det viser ny forskning om anbringelser af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce