Fagbevægelsen vil have opgør med dagpengereform

HKs Kim Simonsen - ikke begejstret for dagpengereformen.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Fagbevægelsen vil have opgør med dagpengereform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal andre boller på suppen, når det gælder reformen af dagpengene. Fagbevægelsen går nu til kamp.

Fagbevægelsen er nu efterhånden godt trætte af, at deres medlemmer skal holde for. Og nu ruster de offentligt og private ansatte sig til en brydekamp med regeringen om dagpengereformen.

- Vi kan ikke passivt se til, at ledige falder ud af dagpengesystemet, og vi vil kæmpe med alt, hvad vi kan, for at holde arbejdsløses vilkår på den politiske dagsorden, siger formand for HK Kim Simonsen.

Siden reformen trådte i kraft i år, har 13.000 mistet retten til dagpenge, og i fagbevægelsen frygter man, at mange flere vil følge i løbet af 2013. Derfor har en række andre fagforeninger sat gang i en underskriftkampagne.

- Vi advarede Folketinget om, at med mindre politikerne arbejdede for at ændre dagpengesystemet, så ville de stå med et stort problem 1. juli. Og intet er gjort, lyder fra Kim Simonsen.

- Derfor står Danmark med samme udfordring, som vi gjorde for et halvt år siden: Ledige falder ud af systemet i stort tal, siger HK-formanden om kampagnen.

Og blandt andre står Foa, Bupl, Dansk Socialrådgiverforening, Danmarks Lærerforening og Prosa bag kampagnen, der blev aftalt i sidste uge, da en række forbund mødtes, oplyser Foa.

Fagforbundene vil nu gå ud på gader og stræder for at få folk til at skrive under på, at det er nødvendigt at ændre kravene til de ledige og forlænge de arbejdsløses dagpengeret.

De mener, at uddannelse skal forlænge dagpengeperioden, jobrotation og løntilskudsjob skal tælle som ordinært arbejde, og timetallet for genoptjening af dagpengeret skal halveres fra 52 ugers fuldtidsarbejde til 26 uger.

Og møder man ikke en mand eller kvinde med en liste på gaden - så kan man også via Facebook give sin støtte til de ledige. Her har over 1700 personer allerede været inde og give et "like" til kampagnen.

Fagbevægelsen vil have opgør med dagpengereform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce