Færre ulykker med dødelig udgang


Færre ulykker med dødelig udgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk har færre ulykker med dødelig udgang. I 2008 døde 20 på jobbet mod 25 året før. Den danske verdenskoncern beskæftiger 120.000 ansatte.

20 døde som følge af ulykker i 2008 hos den den danske olie- og rederigigant A.P. Møller-Mærsk. Det er fem færre end året før, fremgår det af virksomhedens rapport over sundhed, miljø og sikkerhed.

Ulykkerne med dødelig udgang skete alle i Mærsk-Gruppens transportsekment. Joseph Nazareth, der er leder af den såkaldte Group HSSE, der står for Health, Safety, Security and Environment, siger, at der er stærkt fokus på området.

- Det er et vigtigt mål for Gruppen helt at undgå arbejdsrelaterede dødsulykker, og vi beklager dybt de 20 dødsfald i 2008. Vi undersøger årsagen til ulykkerne til bunds, og med de forbedrede sikkerhedsprocedurer i vores nye manual og øget fokus på sikkerhed understreger vi vores indsats på dette område, siger Joseph Nazareth.

Rapporten opgør også A.P. Møller-Mærsks påvirkning af klimaet. Virksomheden har reduceret CO2-udledningen i 2008 med ni procent i forhold til året før. Det svarer til et fald på 5 millioner ton CO2. Lavere brændstofforbrug på rederigigantens mange skibe, og mindre afbrænding på olie- gasplatforme er årsagen.

- Især med hensyn til miljø er jeg glad for at kunne sige, at vi har gjort fremskridt. Trods den økonomiske nedgang bestræber vi os fortsat på at mindske vores påvirkning af miljø og klima. Vi har sat mange vigtige initiativer i gang i 2008, og vi er overbevist om, at de vil bidrage til en yderligere forbedring af vores resultater i de kommende år, siger Joseph Nazareth.

A.P. Møller-Mærsk vil udvide sin årlige rapport om sikkerhed og miljø, så den næste år bliver en omfattende ikke-finansiel rapport, der ud over bæredygtighed også dækker emner som menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og antikorruption.

Færre ulykker med dødelig udgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce