135.000 færre kursister på tre år i Syddanmark

Nedturen for AMU fortsætter.

I 2009 tog over 1 million medarbejdere en arbejdsmarkedsuddannelse, og i 2012 var tallet skrumpet med næsten 400.000. Det viser nye tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning.

Faldet var særligt stort i Region Syddanmark, hvor der var 135.000 færre kursister end i 2009.

Det svarer stort set til indbyggertallet i Vejle, Kolding og Fredericia. Den største procentvise nedgang har dog været i Region Sjælland, der havde et fald på hele 48 procent, oplyser Dansk Erhverv.

Ifølge erhvervsorganisationen skyldes nedgangen blandt andet strammere regler for, hvem der kan få lov til at tage et kursus, og hvem der kan udbyde det.

- Men det mest alvorlige er den stærkt stigende mistillid til AMU-systemet fra både virksomheder og kursister på grund af aflyste kurser, manglende udbud og dårlige sager i de seneste år, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Gorm Johansen, og fortsætter:

- Spørgsmålet er, hvor lang tid vi skal vente, før der tages skridt til at kickstarte virksomhedernes brug af AMU-systemet for at få opkvalificeret medarbejderne. Inden for de fleste brancheområder er vi nu nede på 2007-niveau, ja nogle endda på 2004-niveau. Og nogle brancher har et fald på op mod 60 procent, siger han.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.