Færre bliver fyret - men få nye job


Færre bliver fyret - men få nye job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt og skidt fra arbejdsmarkedet: antallet af varslede fyringer lå lavt i januar - men det samme gjorde antallet af ledige stillinger i Jobnet.

Der er ikke udsigt til store fyringsrunder, men der er heller ikke mange job at søge for de ledige. Nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at antallet af fyringsvarsler lå forholdsvis lavt i januar. Samtidig var antallet af ledige stillinger i Jobnet, det offentliges arbejdsformidling, desværre også i bund.

Antallet af fyringsvarsler i januar var på 1833, betydeligt flere end de 656 fra december. Trods stigningen en positiv overraskelse, mener Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

- Sæsonmæssigt er januar den store fyringsmåned, forklarer han. Således var der i januar 2009 hele 5625 varslede fyringer.

Korrigeret for sæsonudsving er der tale om et arbejdsmarked i klar bedring, lyder dommen.

- Antallet af fyringsvarsler er sæsonkorrigeret på det laveste niveau siden starten af 2008, siger Steen Bocian.

Kombineret med at ledigheden på det seneste ikke er steget så kraftigt som hidtil støtter det banken i vurderingen af, at ledigheden kommer til at stige væsentligt mindre i år end sidste år.

- Vi tør endnu ikke tale om en vending på arbejdsmarkedet. Men dagens tal kan give os håb om at vendingen kan komme i slutningen af i år fremfor næste år, hvilket ellers ligger i vores nuværende prognose, siger Steen Bocian.

Antallet af ledige stillinger på Jobnet steg lidt i forhold til december. Men det er også typisk en stille måned for nyopslag.

Renset for sæsoneffekt er der tale om færre job. Man er nu tæt på bundrekorden fra oktober sidste år. Der er endnu ikke tegn på højere efterspørgsel efter arbejdskraft i virksomhederne, påpeger Sydbanks chefanalytiker Christian Hilligsøe-Heinig.

Færre bliver fyret - men få nye job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce