Fælles luftkrig mod Naviair

Fælles luftkrig mod Naviair
Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan

Fælles luftkrig mod Naviair

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS, Sterling og Cimber Air gør nu fælles front mod statens flyvekontrolselskab Naviair og forlanger prisstigning på 18,6 millioner kroner droppet.

SAS, Sterling og Cimber Air går nu sammen i en fælles krig mod flyvekontrolvirksomheden Naviair. De tre selskaber vil have årets prisstigning på 18,6 millioner kroner tilbagebetalt, og så vil de have transportminister Lars Barfoed (K) til at se på sagen. Flyselskaberne vurderer samlet, at forsinkelser og prisstigninger i år har påført dem et tab på 85 millioner kroner i år.

De tre flyselskaber er stærkt utilfredse med at prisen er steget, samtidig med at produktet blev forringet. Flyselskaberne har især i årets første måneder været hårdt ramt af forsinkelser, fordi Naviair lige før nytår skiftede til et nyt flyvekontrolsystem, som har givet en langvarig indkøringsperiode.

- Vi er af den klare opfattelse, at Naviair er nærmest til at bære omkostningerne ved mangelfuld levering. Vi er overbevist om, at det med den tilstrækkelige politiske velvilje og økonomiske fleksibilitet er muligt at skabe en fornuftig balance mellem pris og kvalitet også i et perspektiv, der rækker flere år frem i tiden, siger Susanne Larsen, SAS Danmarks administrerende direktør.

Naviair er en selvstændig virksomhed under Transportministeriet, der hvert år omsætter for omkring 750 millioner kroner. Pengene stammer fra brugerbetaling fra luftfartsselskaber og lufthavne.

Fælles luftkrig mod Naviair

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce