Kokken Kim Lei-Jensen har lånt 377.000 kroner af venner og bekendte via Facebook til at åbne en bøfrestaurant i centrum af Odense.

På en uge er det lykkedes restauratøren Kim Lei-Jensen at låne 377.000 kroner af venner og bekendte. De støtter ham, efter at otte banker alle har sagt nej til at låne ham penge til en bøfrestaurant i Odense.

- Jeg var presset og nødt til at tænke kreativt. Jeg har før leget med tanken om crowdfunding, siger Kim Lei-Jensen om metoden, der går ud på, at en entreprenør får en masse små lån fra en stor skare af mennesker.

Kim Lei-Jensen spurgte sine venner på Facebook, om de kunne hjælpe, og siden torsdag i sidste uge har han fået tilsagn om 377.000 kroner fra 35 personer.

Han har lovet sine støtter pengene tilbage med en forrentning på 12 procent inden for tre år og oveni et gavekort til restauranten, som får til huse på Brandts Klædefabrik, hvor den italienske La Piazza tidligere lå.

Restauranten med arbejdstitlen Bar n' grill åbner til april - samtidig med at den tidligere Munkebo Kro-restauratør Thomas Pasfall åbner sin nye restaurant længere oppe i Brandts Passage.

- Brandts bliver et spændende sted for folk, som skal ud at spise i Odense. Vi satser på kvalitetsbøffer til en fornuftig pris og vælger vine, som vi kan stå inde for, siger Kim Lei-Jensen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
2
Ekspert om restaurant-støtte: - Gør det kun for sjov

Ekspert om restaurant-støtte: - Gør det kun for sjov

12
Efter konkurs: Lei:k betaler private lån tilbage

Efter konkurs: Lei:k betaler private lån tilbage

4
Kritik og støtte: Lei:k-konkurs skaber kraftig debat

Kritik og støtte: Lei:k-konkurs skaber kraftig debat