Der er stadig masser af penge i kaffeautomater i Odense.

Ganske vist er automatfabrikken Wittenborg lige nu ved at blive bygget om til skole, men firmaet lever stadig - og tjener mange penge.

Blot 36 ansatte i salg, service og administration sørger for at tjene 57 millioner kroner hjem før skat - næsten 1,6 millioner kroner pr. person.

Dermed er Wittenborg nummer to på avisens top 25 over virksomheder med størst overskud pr. ansat.

Listen viser, at der er andre på Fyn end de store koncerner, der har fundet ud af, hvordan man tjener penge. For eksempel tjener 59 ansatte i Mette Munk på Odense Havn mange penge på at lave danske kager til blandt andet amerikanske kunder.

Og de 71 medarbejdere i Renoldi Invest-koncernen forstår at tjene store penge på at skaffe møbler og andre indretningsprodukter til butikkerne under navnet Trade Point Direct Container.

Ellers er det et broget udvalg af produkter og tjenesteydelser, der skaffer penge i kassen: tæpper, skrå, værktøj, rensningsanlæg, storkøkkener, kloakrør og forsikringer.

Og selv om Selfinvest i Middelfart har langt det største overskud på Fyn, bliver koncernen kun nummer 23, når pengene fordeles ud på alle ansatte.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Militær produktion giver minus

Militær produktion giver minus

Her er Fyns super-selskaber

Her er Fyns super-selskaber

15
Det tynder ud i underskuddene

Det tynder ud i underskuddene