Får større netværk: Robotvirksomhed sælger ejerandel for 50 millioner

Blue Ocean Robotic har fået en ny medejer i form af en lokal - anonym - investor, som har betalt 10 mio. kroner for 6,7 procent af virksomheden. To af de tre stiftere, Claus Risager, t.v., og John Erland Sørensen her på billedet byder endnu flere nye medejere indenfor, når de sælger ialt 33 procent af virksomheden til investorer.
Foto: Jens Wognsen

Får større netværk: Robotvirksomhed sælger ejerandel for 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På tre år er Blue Ocean Robotics vokset fra en stiftende trio til 110 medarbejdere fordelt på 22 tilknyttede virksomheder i 11 lande - der skal endnu mere turbo på udviklingen og derfor er åbnet døren for investorkapital og ikke mindst et større netværk

De forventer at stå med 50 millioner kroner i investorkapital, men samtidigt har de sikret sig adgang til et netværk af professionelle ledere.

Robotvirksomheden Blue Ocean Robotics er i fuld gang med at trække investorer ind i virksomheden, som efter planen har et nyt ejerhold på plads i september.

- Vi sælger en samlet ejerandel på 33 procent for omkring 50 millioner kroner, men det er mindst lige så vigtigt for os, at vi får adgang til et større professionelt netværk via vores investorer, siger meddirektør og partner i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

Den første investor er på plads med hjælp fra "verdens bedste investor" Michael Voss fra Vedbæk på Sjælland.

Han investerer og rådgiver tusindevis af investorer igennem sit selskab Fundamental Fondsmæglerselskab. Blue Ocean Robotics har ikke alene fået 10 millioner kroner i indsprøjtning fra en lokal investor, men i høj grad også adgang til nye kompetencer og netværk.

- Vores forretningsmodel går ud på, at vi hele tiden laver spinout-firmaer, hvor vi har brug for personer på ledelsesniveau, men der er vores netværk ikke godt nok til at finde de lederkandidater. Det får vi adgang til via Michael Voss, siger meddirektør og partner i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

Risager kender sin nye investor rigtig godt. Den lokale erhvervsmand ønsker dog at være anonym og overlader bestyrelsesarbejdet til Voss og hans firma.

Kæmpe blåstempling

Michael Voss skabte i 2015 et afkast til 8000 investorer i sin investeringsforening på 55 procent. Derudover har han 300 kunder, som har investeringsporteføljer gennem Voss.

Den erfarne investeringsrådgiver har gennemgået den unge Odense-virksomhed og nikket anerkendende til sin kunde fra Odense, som for første gang har valgt at investere i en virksomhed, som ikke er børsnoteret.

- Det en kæmpe blåstempling af vores forretning og vores model, at Voss har sagt god for os, siger Risager.

Køber 6,7 procent

Voss' anonyme kunde køber 6,7 procent af Blue Ocean for 10 millioner kroner - og de tre ejere har yderligere investorer til en runde to, som samlet set overlader 33 procent til investorer og ansatte i form af medarbejderaktier.

- Kapitaltilførslen giver os mulighed at styrke vores globale vækst og vores udvikling i form af flere ansatte. Desuden får vi mulighed for at reelle opkøb, som vi ikke har gjort endnu, siger Claus Risager.

Sammen med Rune K. Larsen og John Erland Østergaard stiftede han Blue Ocean Robotics i 2013. De tre beholder 66 procent af aktierne.

Siden starten i 2013 er det gået stærkt i firmaet, som udvikler og kommercialiserer robotter og robotløsninger inden for bl.a. velfærd, industri og byggesektoren.

Spinout i nye firmaer

Det sker gennem udvikling og partnerskaber. Når en robotløsning er udviklet og modnet til markedet vil Blue Ocean Robotics typisk trække løsningen ud i et "spin-out"-selskab, som står på egne ben.

Ambitionerne om fortsat vækst gjorde det allerede tidligere i år klart for stifterne, at der var behov for ny kapital.

I første omgang var planen en børsintroduktion på den svenske Nasdaq-børs, som er blevet et yndet mål for kapital-trængende mindre danske selskaber.

Modellen blev dog skrottet i forsommeren, da de tre stiftere fik mulighed for at gå investor-vejen - efter råd fra Michael Voss.

- Vi har slet ikke opgivet at gå på børsen, men den her model passer bedre til os nu, siger Claus Risager.

Får større netværk: Robotvirksomhed sælger ejerandel for 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce