Får hjælp til at komme i gang: Kendt Odense-restaurant vil lave færdigretter

Food Startup Hub har slået sig sammen med endnu en virksomhed. Restauranten Wokkabox vil forsøge at lave færdigretter, og det skal Food Fyn og Kold College hjælpe dem med. På billedet er medejer af Wokkabox, Yasar Nazir og faglærer på Kold Collega John Mejlgaard fra Kold College. Foto: Vibeke Volder

Får hjælp til at komme i gang: Kendt Odense-restaurant vil lave færdigretter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Take away-restauranten Wokkabox vil udvide deres menukort med færdigretter. Den fynske Food Startup Hub skal hjælpe Wokkabox med at udvikle de nye produkter, så de til slut kan ses i køledisken.

Sidste år lancerede Kold College sammen med Udvikling Fyn en fødevarehub, Food Startup Hub, som skal hjælpe iværksætterdrømme med at blive til virkelighed.

Den nyeste virksomhed, som Food Startup Hubben har lavet et samarbejde med, er den odenseanske take away-restaurant Wokkabox. Det er første gang, at parret bag Wokkabox skal se de faciliteter på Kold College, som de nu kan bruge. Og så skal en faglærer fra Kold College smage på de nye retter.

- Vi skal ned i køkkenet og smage på de færdigretter, Wokkabox har taget med. Inden da har vi smagt på en del af de færdigretter, vi lige nu kan finde i køledisken, så vi kan sammenligne de nye færdigretter med hvad, der er på markedet i forvejen, siger Mads Asbild, forretningschef hos Food Fyn, som er en del af Udvikling Fyn.

De retter, som Wokkabox har taget med, er to indiske - butter chicken og kylling korma, og to thailanske - en rød og grøn karryret.

Fakta
Food Startup Hub er et forløb for særligt innovative, nye virksomheder på fødevareområdet.Det er Food Fyn, som er en del af Udvikling Fyn, og Kold College, som står sammen om Food Startup Hub.

Ideen bag er, at iværksættere kan have et produkt, som de skal have hjælp til at færdigudvikle og distribuere til forbrugerne.

Projektet blev til i 2017, hvor den første virksomhed kom igennem forløbet.

I 2018 vil der foruden Wokkabox være yderligere to virksomheder, som skal igennem startup-forløbet.

Food Startup Hub bruger Kold Colleges lokaler, som ligger på Landbrugsvej 55 i Odense S.

For at blive en del af projektet, kan man sende en ansøgning.
Wokkabox havde forberedt i alt fire færdigretter, som der skulle smages på. Det var en indisk butter chicken og kylling korma samt to thailanske retter, en rød og grøn karry. Foto: Vibeke Volder
Wokkabox havde forberedt i alt fire færdigretter, som der skulle smages på. Det var en indisk butter chicken og kylling korma samt to thailanske retter, en rød og grøn karry. Foto: Vibeke Volder

Ud på markedet og tilbage igen

Grunden til, at Food Startup Hubben så dagens lys, var, at Food Fyn blev kontaktet af flere, som havde brug for hjælp.

- Vi blev kontaktet af iværksættere, som havde et produkt stående på køkkenbordet og ikke kunne få det ud til forbrugerne, og det har vi kompetencerne til at hjælpe dem med, forklarer Mads Asbild.

Groft sagt kan man sige, at Food Fyn står for det kommercielle, og Kold College står for faciliteterne. Derudover bruger de sammen deres netværk til at finde eksperter, som passer præcis til den virksomhed, de nu har taget under vingerne.

Mads Asbild forklarer, at Food Startup Hubben kan hjælpe iværksættervirksomheder til at navigere rundt på fødevaremarkedet og til at reagere hurtigt på forbrugernes input.

- Det er vigtigt, at man hurtigt kan prøve et produkt af på forbrugerne - virker det, eller gør det ikke, og så skal man hurtigt kunne tage det tilbage igen og ændre i det, for så at prøve at lancere det på markedet igen, forklarer han.

Vækst til øen

Direktør for Kold College, Gitte Bargholt, var ikke i tvivl om, at de gerne ville være med i Food Startup Hubben.

- For os er det interessant, at Fyn bliver kendt for sine fødevarer, og på Kold College har vi jo erfaringen, så det var oplagt for os at være med, forklarer Gitte Bargholt.

Hun uddyber, at Kold College har mange forskellige strenge at spille på, når det kommer til eksperthjælp til iværksættervirksomheder på fødevareområdet.

- Kold College er den eneste skole i landet, som har det hele fra jord til bord. Eksempelvis den eneste i Skandinavien, som har en mejeriskole. Så afhængig af hvad iværksættervirksomhederne måtte få brug for, så kan vi finde eksperter på området, forklarer direktøren.

Både Mads Asbild og Gitte Bargholt fremhæver vækst til Fyn som værende et af de vigtigste mål for Food Startup Hubben.

- I sidste ende håber vi, at det giver vækst og arbejdspladser til øen, siger Mads Asbild.

Wokkabox er den anden virksomhed, som skal igennem Food Startup Hubben. Første iværksætterdrøm blev allerede til virksomhed sidste år, da to unge, fynske kvinder med deres virksomhed Garden Theory fik lanceret deres egne grøntsagssodavand.

Man kan sende en ansøgning, hvis man gerne vil være en del af Food Startup Hub. Der er fire kriterier, som man skal opfylde, forklarer Mads Asbild.

- Vi skal kunne mærke på holdet, som laver produktet, at de virkelig brænder for det. Så skal produktet være innovativt, og der skal være plads til produktet i konkurrencesystemet. Og til slut skal produktet være skalerbart, det skal gerne kunne vokse og blive stort, siger han.

Får hjælp til at komme i gang: Kendt Odense-restaurant vil lave færdigretter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce