Faaborg-værft skal bygge klassiker

De to Tuco-ejere, iværksætterne Jonas Pedersen (tv) og Jakob Frost, er allerede i gang med at bygge den første Coronet. Mærket har ikke været på markedet de seneste 15 år.

Faaborg-værft skal bygge klassiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFTALE: Tuco Yacht Værft har erhvervet rettighederne til Coronet-serien

Det flere gange prisbelønnede Tuco Yacht Værft i Faaborg tager nu en dansk klassiker på programmet.

Værftet har overtaget alle forme og produktionsrettigheder til en dansk klassiker, den hæderkronede motorbådsserie Coronet.

- Aftalen er af stor betydning for os, fastslår Tuco-direktør Jonas Pedersen.

- Coronet er formentlig det sidste af de klassiske mærker, som ikke er blevet overtaget af store internationale selskaber i bådbranchen, siger han og fortsætter:

- Det er fantastisk, at vi nu har indgået en aftale, der sikrer, at disse vidunderlige fartøjer igen kan bygges.

Tre "nye" Coronetter

I den serie, som vil blive produceret hos Tuco, findes også tre fartøjer, som ikke tidligere har været markedsført. De er udviklet i en turbulent periode i den seneste del af Coronets historie, og derfor er der kun fremstillet ganske få af disse både. Det drejer sig om en stor og lille daycruiser og en 28 fods flybridgeyacht.

Coronet blev bygget af virksomheden Botved Boats A/S, som blev stiftet af Ole Botved i 1951 ved Tuborg Havn i København. Ved sin død i 1985 havde Botved opbygget Coronet som et mærke med internationalt ry for høj kvalitet og solidt håndværk. Der blev bygget Coronet-både frem til 1991-92, men derefter har der været temmelig stille om Coronet.

Tuco har erhvervet forme og rettigheder fra direk- tør Niels K. Barfred, København.

Værftet i Faaborg er allerede ved at starte produktionen, og den nye Coronet 240 DC skal præsenteres på Flydende Bådudstilling i Kolding den 19.-20. august.

Faaborg-værft skal bygge klassiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce