Dansk erhvervsliv er meget lidt repræsenteret i Pakistan, oplyser danske erhvervsorganisationer. De venter ikke flere angreb på danske interesser.
Bomberne foran den danske ambassade i Pakistan får ikke en voldsom betydning for dansk erhvervsliv. Ifølge Dansk Industri og Dansk Erhverv er der nemlig meget få danskejede virksomheder i landet, og handlen er minimal.

- Set fra et erhvervsmæssigt synspunkt er danske interesser meget begrænsede i landet. Også samhandlen med landet udgør en forsvindende lille promille i den samlede udenrigshandel, siger chefkonsulent i Dansk Industri, Ole Christensen.

Begge organisationer mener, at der er ringe risiko for, at andre danske interesser kan opleve endnu et angreb i Pakistan.

- Bortset fra ambassaden er der ikke mange synlige danske interesser at ramme. Ingen danske virksomheder er særlig synlige i landet, siger Torben Lentz, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Danske virksomheder rådes til at rette henvendelse til Udenrigsministeriet, hvis de har brug for en sikkerhedsmæssig rettesnor for, hvordan de skal forholde sig.

Mere om emnet

Se alle

PET-folk hjem fra Pakistan

Danmark beholder ambassade i Pakistan

Ekspert: Ambassadebombe var gødning