FOA: Lockouten klemmer 500 sosu-elever


FOA: Lockouten klemmer 500 sosu-elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 social- og sundhedselever er i klemme efter Finansministeriets lockout på social- og sundhedsskolerne.

Fagforbundet FOA kritiserer skarpt, at flere kommuner vælger at lade færdiguddannede elever fortsætte i nye praktikforløb.

500 social- og sundhedshjælperelever og social- og sundhedsassistentelever kan ikke få deres eksamen på grund af Finansministeriets lockout.

Det har betydet, at kommunerne nu i en række tilfælde har sendt eleverne tilbage i praktikforløb, hvor lønnen er under det halve af, hvad de skal have som uddannede.

En lang række af eleverne har, som det er kutyme i social- og sundhedssektoren, allerede skaffet sig job, mens de har gået på uddannelsen.

- Det er slet ikke i orden, at man ryger tilbage i praktik, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

- Kommunerne sparer hundredvis af millioner på deres lockout af lærere, og så skal vi se en usympatisk kassetænkning for at smyge sig uden om meget beskedne udgifter ved at ansætte de unge midlertidigt, indtil de har fået deres eksamen, siger han.

Han peger på, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) ved konfliktens ikrafttrædelse garanterede, at ingen kom i klemme med deres eksamen.

- Nu må ministeren og KL omgående løse dette problem. Der må gives et pålæg til hver enkelt kommune om at opføre sig ordentligt og anstændigt.

Han foreslår, at kommunerne suspenderer uddannelsesaftalen midlertidig for de elever, der har et job - og så ansætte eleverne på normal overenskomstmæssig løn.

- Og for de elever, der ikke har job, må man forlænge elevkontrakten og sende de unge hjem på elevløn, siger Dennis Kristensen.

Han kan ikke se begrundelser for, hvorfor de unge skal tage dele af uddannelsen, for eksempel praktikken, to gange.

FOA: Lockouten klemmer 500 sosu-elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce