FAKTA: Vestager ser kritisk på giganters skattebetaling


FAKTA: Vestager ser kritisk på giganters skattebetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I seneste afgørelse om multinationale selskabers skat i EU er skatteregler i Belgien erklæret ulovlige.

Som konkurrencekommissær spiller danske Margrethe Vestager en vigtig rolle i EU's opgør med medlemslandes skattefordele til multinationale selskaber, som i nogle tilfælde kan være konkurrenceforvridende.

Senest har EU-Kommissionen mandag slået fast, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige. Læs om skattesagerne her:

* Siden juni 2013 har EU-Kommissionen undersøgt skatteregler for store virksomheder i udvalgte medlemslande.

* Teknisk set er det lovligt at give selskaber særlige skattefordele, men det er EU-Kommissionens bekymring, at det i nogle tilfælde kan betegnes som ulovlig statsstøtte.

* Margrethe Vestager tiltrådte som konkurrencekommissær 1. november 2014, og allerede i december samme år udvidede Margrethe Vestager EU's skatteundersøgelse til at omfatte samtlige 28 medlemsstater.

* Fokus på skatteunddragelse og skattespekulation skal blandt andet ses i lyset af de såkaldte Luxleaks, som viste, hvordan store selskaber har udnyttet Luxembourgs skattelovning.

* 6. november 2014 offentliggjorde 31 medier verden over de første historier om de hemmelige skatteaftaler, herunder danske Politiken. Historierne var baseret på 548 dokumenter fra revisionsfirmaet PwC i Luxembourg, deraf navnet Luxleaks.

* I oktober 2015 afgjorde EU-Kommissionen, at Luxembourg og Holland har givet særlige skattefordele til Fiat og Starbucks, som strider mod EU's konkurrenceregler.

* Sagerne drejer sig om et trecifret millionbeløb i danske kroner, som EU pålægger Luxembourg og Holland at afkræve fra selskaberne.

* Samtidig er der fortsat undersøgelser i gang om skatteforhold for Apple i Irland, Amazon i Luxembourg og McDonalds i Luxembourg.

Kilder: Ritzau, EU-Kommissionen

FAKTA: Vestager ser kritisk på giganters skattebetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce