FAKTA: Se hvad EU-Kommissionen vil vide om velfærden


FAKTA: Se hvad EU-Kommissionen vil vide om velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-Kommissionen har bedt EU's medlemslande bakke deres nødråb om velfærdsturister op med konkrete tal.

EU-landenes justits- og indenrigsministre tog i juni hul på en debat om problemer med velfærdsturisme og misbrug af den fri bevægelighed.

Debatten blev sat i gang, efter at Tyskland, Holland, Østrig og Storbritannien i et brev i april sammen beskrev store problemer med en trafik, som, de siger, lægger "et betydeligt pres" på flere byer.

- Vi har brug for praktiske tiltag for at håndtere det pres, der ligger på vores velfærdssystemer.

- Et system, der på nationalt eller EU-niveau gør det muligt for dem, der kun lige er rejst ind i et medlemsland og aldrig har haft et job eller betalt skat der, at hæve de samme sociale ydelser som medlemslandets egne borgere, er en hån mod sund fornuft og bør straks revurderes, skrev ministrene.

Efter brevet har EU-Kommissionen bedt medlemslandene svare på følgende spørgsmål med henblik på en fuld afrapportering til december:

* Det samlede antal og procentandel af mobile EU-borgere, som er økonomisk aktive eller inaktive sammenlignet med antallet af nationale borgere, som er aktive eller inaktive.

* Det samlede antal og procentandel af mobile EU-borgere, som har anmodet om/modtaget sociale ydelser sammenlignet med nationale (og ikke-EU-borgere) borgere inden for en given periode.

* Detaljer om former for misbrug og svindel med retten til fri bevægelighed.

* Antallet og procentandel af mobile EU-borgere, som er afsløret i misbrug af retten til fri bevægelighed sammenlignet med antallet af mobile EU-borgere i et givet land og i en given periode - og sammenlignet med antallet af egne statsborgere og ikke-EU-borgere, hvor det måtte være relevant.

* Anvendelse af midler fra EU's strukturfonde for at håndtere social inklusion og landets nationale prioriteter på området.

FAKTA: Se hvad EU-Kommissionen vil vide om velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce