FAKTA: Piratbagmand blev lokket til Belgien


FAKTA: Piratbagmand blev lokket til Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se her, hvordan Mohamed Abdi Hassan havende i favnen på belgisk politi og læs om hans bedrifter.

* Piratbagmanden Mohamed Abdi Hassan, bedre kendt som Afweyne eller Big Mouth, blev lokket fra Somalia til Bruxelles, hvor han lørdag gik direkte i favnen på belgisk politi.

* Afweyne blev arresteret sammen med sin medsammensvorne, piraten Mohamed Aden "Tiiceey." Det var udsigten til at få sit liv skildret i en dokumentarfilm, der lokkede piratbagmanden til Bruxelles.

* De to mænd, der nu er varetægtsfængslet, står ifølge den belgiske anklagemyndighed over for anklager om bortførelser, pirateri og organiseret kriminalitet.

* Anklagerne stammer fra kapringen af det belgiske skib Pompei i 2009. Skibet blev kapret ud for Somalia og blev holdt af piraterne i over 70 dage.

* Afweyne erklærede i Mogadishu i januar, at han var ved at forlade pirateriet efter en opsigtvækkende årelang kriminel karriere. Han sagde ved den lejlighed, at han også havde opfordret andre pirater til at gøre det samme.

* Ifølge direktør Hans Tino Hansen fra det internationale sikkerhedsfirma Risk Intelligence med ekspertise i blandt andet somalisk pirateri stoppede Afweyne dog ikke helt. Han fik fortsat en procentdel af løsesummerne, fordi han leverede det euforiserende stof khat til piraterne.

* I FN-rapporter er piratbagmanden blevet betegnet som en central skikkelse i pirateriet i Somalia, og han har skabt sig en formue på at angribe et stort antal handelsskibe.

* Afweyne var også indblandet i kapringen i 2008 af den saudiarabisk-ejede supertanker Sirius Star, som blev løskøbt for mange millioner kroner.

FAKTA: Piratbagmand blev lokket til Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce