FAKTA: Hjertebanken og katastrofetanker om edderkopper


FAKTA: Hjertebanken og katastrofetanker om edderkopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er flere forskellige former for angst. Mange kan genkende symptomer fra mere end en lidelse.

Sundhedsstyrelsen offentliggør tirsdag en ny rapport "Sygdomsbyrden i Danmark." Den viser blandt andet, at angst er den sygdom, der koster Danmark mest i produktionstab.

Eksperter vurderer, at hver fjerde eller femte dansker i løbet af livet vil blive ramt af angst.

Læs her mere om den nervøse lidelse:

* En lille del behandles i sygehussektoren, flere hos praktiserende psykiatere, praktiserende psykologer og alment praktiserende læger. Men der er også mange, som klarer sig uden behandling.

Der findes flere forskellige angstlidelser, og de kan variere i sværhedsgrad. Mange kan genkende symptomer fra mere end en angstlidelse.

* Socialfobi. Angst for at rødme eller svede eller på anden vis komme til at røbe, at man er nervøs, samt angst for at andre skal tænke kritiske tanker om én.

* Panikangst. En voldsom og pludselig angst. Mange oplever vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og en følelse af, at alt er uvirkeligt. Typiske tanker er: "Jeg er ved at dø" eller "Jeg er ved at blive sindssyg".

* Agorafobi. Angst for at færdes alene uden for hjemmet. Nogle er bange for at gå i supermarkedet, køre med offentlig transport eller for store menneskemængder.

* Generaliseret angst. En vedvarende bekymring og uro i kroppen. Mange bekymrer sig for eksempel over, om de selv eller deres nærmeste skal blive syge. Andre bekymrer sig om, de har overset eller glemt noget i dagens løb.

* Enkelfobi. Angst for specielle ting eller situationer, for eksempel angst for edderkopper, angst for højde, for at flyve eller for tordenvejr.

Kilde: Sygeforsikringen "Danmark", Angstforeningen, Psykiatrifonden

FAKTA: Hjertebanken og katastrofetanker om edderkopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce