FAKTA: Her er EU's tobaksknast


FAKTA: Her er EU's tobaksknast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom EU-Parlamentet og medlemslandene er enige på flere punkter, er der stadig især én knast: e-cigaretter.

Med tirsdagens afstemning har EU-Parlamentet vedtaget et tobaksudspil, som chefforhandleren, Linda McAvan, om få uger skal holde op mod medlemslandenes udspil.

Det bliver det litauiske formandskab, der skal forhandle på medlemslandenes vegne i efteråret.

Medlemslandene forhandlede deres formelle standpunkt på plads midt på sommeren under det irske formandskab.

Her er de store punkter:

* ADVARSLER: Både EU-Parlamentet og medlemslandene foreslår at sætte kravet for advarsler til 65 procent af for- og bagside af pakkerne. I dag er kravet 30 procent på forsiden og 40 procent på bagsiden.

* SLIM-CIGARETTER: Står til at overleve, da EU-Parlamentet - på linje med medlemslandene - har afvist at forbyde de tynde cigaretter.

* E-CIGARETTER: Her er parterne uenige. Parlamentet kræver elektroniske cigaretter reguleret som forbrugsvarer, medmindre de eksplicit hævder at "forebygge eller bekæmpe sygdom." Medlemslandene vil regulere dampcigaretter som lægemidler, hvis nikotinindholdet overstiger et vist, lavt niveau.

* SMAGSSTOFFER: Begge parter vil forbyde cigaretter med smag som chokolade, lakrids, vanilje og jordbær. Mentol-cigaretter står dog til at få fem år ekstra til udfasning.

* SMUGLING, ULOVLIG HANDEL OG SPORING. For at forhindre sort handel med tobak vil begge parter have tobakspakker forsynet med en unik markør, der gør det muligt at følge og spore alle produkter.

FAKTA: Her er EU's tobaksknast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce