FAKTA: FN-rapport sætter tal på nødshjælpsbehov


FAKTA: FN-rapport sætter tal på nødshjælpsbehov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aldrig tidligere har der været større behov for humanitær bistand, end der er i dag, konkluderer rapport.

"Vi lever i megakrisernes tid", skrev FN's generalsekretær Ban Ki-moon søndag i en pressemeddelelse, inden han sammen med formand for FN's Generalforsamling Mogens Lykketoft præsenterede en rapport om finansiering af humanitær bistand.

I maj skal verdens ledere møde i Istanbul til et humanitært topmøde. Rapporten kommer med anbefalinger til, hvordan de kan løse de problemer, verden står overfor.

* Naturkatastrofer, finanskriser og voldelige ekstremisme forekommer i stadig stigende grad, og befolkningstilvækst og klimaforandringer forventes at skabe flere konflikter og katastrofer i fremtiden.

* 125 millioner mennesker lever i områder, der er hærget af krige eller naturkatastrofer, og må kæmpe fra dag til dag for at overleve.

* 60 millioner mennesker er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem, hvilket er det højeste tal siden Anden Verdenskrig.

* På verdensplan bliver der brugt 25 milliarder amerikanske dollar på humanitær bistand om året. Det beløb er 12 gange højere, end det var for 50 år siden.

* Alligevel har hjælpen aldrig været mere utilstrækkelig, konkluderer rapporten. Der er brug for 15 milliarder amerikanske dollar, cirka 100 milliarder kroner, mere om året, hvis verdens borgere skal sikres et værdigt liv.

* Verdens bruttonationalprodukt var i 2014 på 78.000 milliarder amerikanske dollar. Kun 0,031 procent blev brugt på humanitær bistand.

* Eksperterne bag rapporten foreslår blandt andet, at donorlande forpligter sig til at indføre en såkaldt "Solidaritets Skat", som kan sikre en varig strøm af humanitære midler. Det kan for eksempel være en skat på flybilletter eller brændstof.

* Desuden skal donorlande og humanitære organisationer arbejde sammen for at udnytte humanitære midler mere effektivt. Blandt andet skal donorlande give flere midler til flerårige projekter og øremærke mindre af deres bistand.

Kilder: FN's rapport: "To important to fail - adressing the humanitarian financing gap."

FAKTA: FN-rapport sætter tal på nødshjælpsbehov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce