FAKTA: Det har Venstre sagt om skat


FAKTA: Det har Venstre sagt om skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods løfte om at forhandle skattereform i foråret meddeler V nu, at man vil have styr på asyludgifter først.

Da finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mandag meddelte, at forårets skatteforhandlinger vil blive udskudt til efter, at regeringen har fået styr på asyludgifterne, faldt det ikke i god jord hos Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen.

Samuelsen og hans partifæller har nemlig haft store forventninger til, at forhandlingerne skulle resultere i en lettelse af topskatten.

Det fik Anders Samuelsen til at sige, at hvis der ikke er forhandlinger inden grundlovsdag, kan han ikke garantere regeringens overlevelse.

* Da Venstre udformede regeringsgrundlaget efter folketingsvalget 2015, indskrev partiet en ambition om at sænke topskatten: "Regeringen har en ambition om, at topskatten - eller marginalskatten - skal sænkes med fem procentpoint".

* Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, lagde stærkt pres på Venstre, for at topskatten skulle med i regeringsgrundlaget. Blandt andet sagde han, at regeringen kunne risikere "at vælte sig selv", hvis ikke topskatten fik en plads i regeringens målsætninger.

* I kølvandet på regeringsgrundlaget meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ud, at der i løbet af foråret 2016 vil blive indkaldt til forhandlinger om en ny skattereform.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i sin nytårstale: "I det kommende år er der ekstra penge på det offentlige budget til at forbedre vores samfund (...) Til skattelettelser. Vi risikerer, at de penge forsvinder til stigende udgifter til flygtninge. Det må ikke ske".

* Den udmelding til trods annoncerer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) altså mandag, at det ikke er sikkert, at der kommer skatteforhandlinger i foråret som lovet. Der skal nemlig styr på udlændingeudgifterne først, lyder det. Dog siger Hjort, at forhandlingerne vil finde sted i løbet af 2016.

* Udskydelsen af skattereformen er ikke populær hos Liberal Alliances leder. Han siger, at han stoler på regeringens udmelding, "men hvis regeringen ikke lever op til sit regeringsgrundlag, så kan vi ikke garantere dens overlevelse".

Kilder: Statsministeriet, Ritzau

FAKTA: Det har Venstre sagt om skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce