Exodraft sætter gang i brændeovnen

Exodrafts nyudviklede Draftbooster er lavet af danske komponenter - samt en tysk motor - og bliver samlet hos firmaet selv i Tietgenbyen i Odense. Johnny Uuttera (til venstre) og Mikael Frederiksen samler sugere til det danske marked.
Foto: Nils Svalebøg

Exodraft sætter gang i brændeovnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes­virksomheden Exodraft vil erobre byggemarkederne

Nemmere og billigere hjælp til osende brændeovne skal give folkeligt gennembrud

Odense-virksomheden Exodraft har god succes og fine regnskabstal. Men den mangler noget.

- Vi vil gerne have fat i de gennemsnitlige forbrugere. Dem vil vi møde i byggemarkederne, siger direktør og medejer Jørgen Andersen.

Firmaet har i 58 år hjulpet husejere, der ikke kan få brændeovnen til at virke ordentligt.

Firmaets særlige ventilator på toppen af villaens skorsten sørger for at fjerne sod og røg og erstatte det med ordentlig træk og klare flammer.

- Byggemarkeder overtager en større og større del af markedet for brændeovne fra specialbutikker. Derfor er vi nødt til også at være til stede der, siger Exodrafts direktør Jørgen Andersen. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
- Byggemarkeder overtager en større og større del af markedet for brændeovne fra specialbutikker. Derfor er vi nødt til også at være til stede der, siger Exodrafts direktør Jørgen Andersen. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Ramt af B&O-problem

Men udstyret ses mest på de dyrere privatboliger.

- Vi har været et B&O-produkt og har kun ramt en lille del af forbrugerne, forklarer direktøren.

Forklaringen er ligetil. Exodrafts produkt til privatboliger er en større udskrivning. Desuden er de fleste nødt til at lade en fagmand installere det. Dermed kommer den samlede investering op på 10.000-14.000 kroner.

- For en gør det selv-mand, der har købt en brændeovn til 7000 kroner i et byggemarked, er den udgift ude af proportioner, siger Jørgen Andersen.

Prisen og kompleksiteten har betydet, at sugerne kun har været til salg i specialforretningerne, som gradvis mister markedsandele til byggemarkeder.

Derfor har Exodraft fejet traditionerne til side, brugt tre millioner kroner på at lave et helt nyt produkt og ansat fire-fem nye medarbejdere til at samle, markedsføre og sælge det.

Resultatet er Draftbooster ("draft" betyder træk på engelsk).

Sugeren skal efter en mindre indstilling blot placeres oven på husets skorsten med ben ned i røret og sluttes til en stikkontakt.

Og så kan det meget snart købes for 3995 kroner i det lokale byggemarked eller i pejsebutikken.

Her skal det stå i farvestrålende emballage og gøre sig synlig overfor de 200.000 danskere, der hver uge kommer igennem et byggemarked.

- Dermed forventer vi også, at flere finder ud af, hvad en røgsuger overhovedet kan gøre for dem, siger Jørgen Andersen.

Hans firma kæmper nemlig også med det problem, at det er de færreste boligejere, der overhovedet ved, at der findes røgsugere, som måske kan løse deres problem.

- Med et gør det selv-produkt regner vi med at øge kendskabet. På længere sigt vil det forhåbentlig også gavne vores dyrere produkter, siger han.

Produceret i Danmark

Draftbooster er nemlig specifikt rettet mod det helt almindelige hus med den helt almindelige brændeovn. Har man flere ovne, pejs eller gaspejs, eller ønsker man sig en mere avanceret betjening, må man købe en dyrere udgave.

Komponenterne i de traditionelle sugere er også af dyrere materialer. Men alle ventilatorer er samlet i Danmark af danske eller tyske materialer.

- Vi kan ikke bare få det lavet i Kina. Det er jo åben ild, vi arbejder med, så vi er nødt til at være 100 procent sikre på sikkerheden og kvaliteten, siger Jørgen Andersen.

Han venter nu utålmodigt på, at det kolde vejr indfinder sig i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Storbritannien, hvor Draftbooster er på vej på markedet.

Når han ved juletid ser på salgstallene, afgøres det, om successen er stor nok til at blive gentaget på flere markeder.

Exodraft sætter gang i brændeovnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce