Eva Kjer skuffet over EU-udspil til støtte for landmænd


Eva Kjer skuffet over EU-udspil til støtte for landmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eva Kjer Hansen er på EU-møde utilfreds med, at det er helt uklart, hvor meget danske landmænd får i støtte.

Danmark er skuffet over det udspil, som EU-Kommissionen mandag har fremlagt som svar på den økonomiske krise, der har ramt mange europæiske landmænd efter dramatiske prisfald på deres produkter.

- Jeg aner ikke, hvad der kan komme ud af denne pakke i forhold til de danske landmænd. Der er overhovedet ikke noget beslutningsgrundlag, og det er jeg dybt utilfreds med, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) under et ekstraordinært EU-landbrugsministermøde i Bruxelles.

EU-Kommissionen vil med det samme begynde at pumpe de første penge i en samlet støttepakke på 500 millioner euro - godt 3,7 milliarder kroner - ud for at hjælpe de kriseramte landmænd.

Det beløb lyder ifølge Eva Kjer Hansen som udgangspunkt fint, men hun efterlyser en fordelingsnøgle, så man kan se, hvem der har udsigt til hvor mange penge.

- Kommissionen træder vande. Der er ingen bud på, hvor meget der skal fordeles til hvad, og landmændene har brug for initiativer her og nu. Det bliver trukket unødvendigt i langdrag i forhold til, hvor alvorlig situationen er, siger den danske minister.

Hun har forud for krisemødet i Bruxelles sagt, at EU's støtteopkøb skal udvides fra mælkeprodukter til også at omfatte fedt, flæsk og biprodukter.

I sit udspil til støtte for de kriseramte landmænd åbner EU-Kommissionen dog også op for støtteopkøb af svinekød, men det står ikke klart, hvilke svineprodukter der helt præcist er tale om.

- Dansk landbrug har brug for, at der kommer flere produkter med, siger Eva Kjer Hansen.

Copa, der er de europæiske landmænds paraplyorganisation, siger, at sanktionerne i kølvandet på krisen om Ukraine har betydet, at EU har tabt landbrugseksport til Rusland til en værdi af 5,5 milliarder euro, hvilket er over 40 milliarder kroner.

- Vi er uden skyld i den situation, men alligevel er det vores sektor, der rammes hårdest. EU's landmænd betaler prisen for international politik, siger Copas formand, Albert Jan Maat.

Eva Kjer skuffet over EU-udspil til støtte for landmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce