Europæerne er nu mere fordomsfulde over for muslimer


Europæerne er nu mere fordomsfulde over for muslimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af racistiske overgreb er steget mellem 2010 og 2011, lyder det fra EU-agentur.

Europæernes modvilje mod muslimer og islam er vokset under den økonomiske krise, hvilket blandt andet giver sig udslag i flere verbale såvel som fysiske overgreb på denne befolkningsgruppe.

Det konkluderer den seneste rapport fra Det Europæiske Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA), skriver Information.

Ifølge rapporten "er elementer af ekstremistisk ideologi i stigende grad blevet en del af den gængse politiske og offentlige diskurs" i Europa.

Agenturet noterer desuden en "stigning i antallet af registrerede overgreb motiveret af racisme, xenofobi og relaterede intolerancer" mellem 2010 og 2011 i 11 medlemslande og et fald i seks lande.

- I løbet af krisen har vi set en tydelig øgning af negative holdninger til muslimer og islam, siger professor Andreas Zick fra Universität Bielefeld i Tyskland.

Hans konklusioner bakkes op af den seneste årsrapport fra FRA.

Ifølge professor Zick skyldes udviklingen og den negative holdning til muslimer og islam i Europa - som er hans speciale - primært, at de velstående og veluddannede europæere nu også er begyndt at se skævt til muslimerne.

- Det er folk fra de højere socialgrupper, folk med højere uddannelse og indkomst, der er årsagen til den stigning, vi ser. Denne gruppe føler måske for første gang, at den kan miste status, og det fører til en mere negativ holdning til muslimer.

- De har især fordomme over for de unge muslimer, der klarer sig godt og har succes. Der er en modvilje imod denne sociale opstigning, forklarer han.

Katya Andrusz, der er journalistisk redaktør i FRA, mener også, at den økonomiske krise har medvirket til udviklingen i de europæiske lande:

- I de lande, der er hårdest ramt af krisen, har den ført til en stigning i risikoen for hadforbrydelser i takt med den stigende ledighed, og i takt med at folks økonomiske situation er blevet mere usikker, siger hun til avisen.

Europæerne er nu mere fordomsfulde over for muslimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce