Europa strammer skruen om kapitalfonde


Europa strammer skruen om kapitalfonde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-Kommissionen vil regulere og registrere finansfolk fra fonde, der investerer billioner af kroner. Nyrup kalder lovforslaget for "skandale" og "schweizerost".

Vi skal fremover holde bedre øje med finansfolk, som bestyrer enorme pengebeløb i de omstridte hedge- og kapitalfonde. De bør registrere sig og åbne sluserne for information, hvis de vil drive forretning i verdens største økonomi: EU.

Det mener EU-Kommissionen, som i dag præsenterede sin lovpakke, der skal regulere og føre tilsyn med cheferne i alskens typer af investeringsfonde.

- For nogle går forslaget for langt, for andre ikke langt nok, vurderer Charlie McCreevy, kommissær for Det Indre Marked.

Han finder muskelstyrken i reguleringen "passende".

- Vores mål er ikke at drive industrien ud af Europa og væk fra rækkevidden af europæiske tilsynsmyndigheder eller skabe byrder ude af proportion med risikoen, tilføjer han.

De nye regler gælder kun for store fisk: Investeringscheferne, der bestyrer summer på over 745 millioner kroner. For fonde, som ikke investerer lånte penge og fastholder investorerne i minimum fem år, ligger loftet på omkring 3,7 milliarder kroner.

Poul Nyrup Rasmussen (S), formand for de europæiske socialdemokrater, kalder forslaget en "skandale".

- Direktivet har flere huller end en schweizisk ost, lyder anklagen fra den tidligere statsminister, som har fundet ti "smuthuller" i det "skandaløse" lovforslag. Det vækker især hans harme, at forslaget fokuserer på investeringscheferne frem for fondene, der går fri.

Europa strammer skruen om kapitalfonde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce