Eurogruppen godkender Cyperns redningsplan


Eurogruppen godkender Cyperns redningsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppen af eurolande siger god for Cyperns redningspakke med en næsten fordoblet regning til cyprioterne selv.

Eurogruppen, der består af de 17 eurolandes økonomi- og finansministre, er på et uformelt møde i Dublin blevet politisk enige om at godkende den tekniske del af en redningspakke til Cypern.

Men dermed er det endnu ikke slut med de økonomiske kvaler for Cypern, for forud for mødet er det kommet frem, at cyprioternes egen regning bliver fordoblet.

Cypern skal således selv betale næsten 13 milliarder euro (97 milliarder kroner).

- Vi havde mulighed for at diskutere det helt ned i detaljen. De nødvendige tiltag er på plads for at godkende redningspakken til Cypern, siger chef for eurogruppen Jeroen Dijsselbloem på et pressemøde.

Dermed har eurozonens økonomi- og finansministre givet deres godkendelse til en redningspakke fra EU på 10 milliarder euro (75 milliarder kroner). Programmet skal løbe fra første kvartal af 2013 til første kvartal af 2016.

Pakken er nu godkendt politisk og den endelige, formelle godkendelse ventes sidst på måneden, så de første lån kan blive udbetalt i maj.

Cyperns medfinansiering er en betingelse for, at EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond vil bidrage med 10 milliarder euro.

Cypern ventes at finde yderligere 400 millioner euro ved at sælge hovedparten af sine guldreserver, fremgår det af mødets forberedende dokumenter. Men dermed mangler den lille østat stadig at finde mange milliarder.

De øvrige økonomi- og finansministre fra de resterende 10 EU-lande har sluttet sig til efter frokost. Fredag skal de blandt andet diskutere de næste skridt mod en bankunion, og lørdag handler det især om en styrket indsats mod skattely og skatteunddragere.

Eurogruppen godkender Cyperns redningsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce