Erhvervslivet roser vækstplan: Det kan vende skuden


Erhvervslivet roser vækstplan: Det kan vende skuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækstplanen vil styrke konkurrenceevnen og skabe nye job, mener de store erhvervsorganisationer.

Danske virksomheder bliver styrket i konkurrencen med udenlandske virksomheder som følge af den økonomiske vækstplan regeringen sent onsdag har forhandlet på plads med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

Det mener både Dansk Industri (DI), der repræsenterer de største virksomheder, samt Dansk Erhverv, der taler på vegne af de mindre og mellemstore virksomheder.

Begge organisationer fremhæver sænkelsen af selskabsskatten som særlig vigtig. Også de øgede kredittider for virksomhedernes indbetaling af moms er af afgørende betydning, mener Dansk Erhverv.

- På den korte bane vil de forlængede kredittider for virksomhedernes momsindbetaling styrke likviditeten i de mange virksomheder, som har oplevet ringere vilkår for lån i banken de seneste år, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Hans kollega hos DI, Karsten Dybvad, mener, at en forbedret konkurrenceevne vil få virksomhederne til at investere mere og dermed også skabe nye arbejdspladser.

- Det er en vigtig dag for danske virksomheder - og for alle danskere. For det er i alles interesse, at vi vinder ordrer og arbejdspladser hjem til Danmark, siger DI's førstemand.

- Vækstplanen er med til at genskabe tilliden til, at det kan være en god forretning at drive virksomhed i Danmark.

Med forliget har Folketinget lyttet til erhvervslivets ønsker og "leveret et stærkt svar på, at hvordan Danmark skifter kurs" ved at rette fokus på den private sektor.

- Nu styrker vi grundlaget for varige, private arbejdspladser, mens vi holder igen på de offentlige udgifter, siger Karsten Dybvad.

Dansk Erhverv er enig, men Jens Klarskov advarer samtidig om, at opgaven med at styrke økonomien ikke er færdiggjort med vækstplanen.

Han havde gerne set, at væksten i det offentliges forbrug dæmpes endnu mere end tilfældet er.

- Det er vigtigt, at vi fremover får den private sektor til at vokse mere end den offentlige sektor. Ved at sænke den reale offentlig forbrugsvækst til gennemsnitligt 0,6 procent årligt frem mod 2020, er der taget et godt skridt i den retning, siger Jens Klarskov.

Ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) vil vækstplanen gøre det muligt at skabe 150.000 private arbejdspladser frem mod 2020.

Erhvervslivet roser vækstplan: Det kan vende skuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce