Erhvervsliv roser Thorning-regeringen


Erhvervsliv roser Thorning-regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SU-reformen er et vigtigt opgør med verdens mest generøse system - og det var tiltrængt, mener erhvervslivet.

SU-reformen belønner de unge, der gør sig tidligt færdig med uddannelsen og er et opgør med forsinkelses-kulturen. Og det får forligspartierne - der er alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten - ros for af Dansk Industri (DI).

- Aftalen er et opgør med forsinkelseskulturen. Det sender et meget klart signal til de unge om, at det er vigtigt, at de går i gang med en videregående uddannelse hurtigere, siger direktør i DI, Lars Goldschmidt.

Han fortsætter:

- Det er rigtigt dyrt samfundsøkonomisk, at Danmark har nogle af verdens ældste kandidater, når de afslutter en videregående uddannelse.

- En kandidat, der bliver færdig som 35-årig, har ikke så mange år på arbejdsmarkedet som en, der bliver færdig som 26-årig, siger Lars Goldschmidt.

Dansk Erhverv kalder reformen et tiltrængt livtag med verdens dyreste SU. Reformen giver 2,2 milliarder kroner til at finansiere vækst og jobskabelse.

- Vi hilser aftalen velkommen i erkendelse af, at det er tæt på politisk harakiri at begrænse velfærdsgoder som SU.

- Vi kvitterer også for, at parterne har fundet yderligere 200 millioner kroner i SU-systemet, end det regeringen oprindeligt havde lagt op til, siger uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann.

Dansk Erhverv hæfter sig ved, at aftalen er indgået af en bred kreds af partier, hvilket borger for en langtidsholdbar aftale, som dog ikke bør sande fuldstændig til.

- Gratis uddannelse og høj SU er langt fra hvermandseje i de lande, vi konkurrerer med.

- Af hensyn til vores vækstmuligheder på lidt længere sigt opfordrer vi til, at der ikke går flere år, før politikerne igen sætter sig om forhandlingsbordet for at se på, hvordan SU-milliarderne kan bruges smartere, siger han.

Erhvervsliv roser Thorning-regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce