Er du utilfreds med banken - så skift


Er du utilfreds med banken - så skift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amagerbankens kunder bliver helt almindelige kunder i BankNordik. De får de samme renter som andre kunder.

Amagerbankens kunder skal nu til at vænne sig til deres nye bank, efter at den konkursramte bank onsdag aften blev solgt til færøske BankNordik.

De vil blive helt almindelige kunder i den nye bank.

- Der kommer ikke et A- og et B-hold af kunder i BankNordik. Amagerbankens kunder vil få de samme betingelser og renter, som andre kunder i BankNordik, siger bankekspert Thomas Berngruber fra Formuepleje.

BankNordik har overtaget 82.000 privatkunder og godt 10.000 erhvervskunder fra Finansiel Stabilitet, statens skraldespandsselskab for nødlidende banker, der overtog Amagerbanken, da den gik konkurs.

Og det overrasker Thomas Berngruber en smule, at der er så mange kunder tilbage i Amagerbanken. Der har flere gange været skrevet om kundeflugt i forbindelse med konkursen. Banken havde omkring 100.000 kunderne, inden den gik ned

- På den anden side er der i de fleste tilfælde tale om helt almindelige kunder, der har en sund økonomi. Og det samme gælder for de erhvervsdrivende. Og de har ikke haft travlt med at skifte bank, vurderer han.

Det ville dog have overrasket ham endnu mere, hvis også de mest belastede kunder med de største lån var fulgt med over i en ny bank.

Den "usunde" del af banken drejer sig om 169 store engagementer - der tilsammen udgjorde cirka 80 procent af bankens udlån. Og den del af Amagerbanken hænger Finansiel Stabilitet stadig på.

- De "usunde" kunder er låst fast. Men de sunde - dem der nu er købt - kan nu shoppe rundt mellem banker og skifte, hvis de har lyst. Og det gælder både privatkunder og erhvervskunderne, siger Thomas Berngruber.

Er du utilfreds med banken - så skift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce