Er der morgenmad i kantinen?


Er der morgenmad i kantinen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JOBSTART: Søren Hessellund Klausen har brugt sin tutor på den nye arbejdsplads for at falde til
Ilddåb er vist et dækkende ord for Søren Hessellund Klausens første dag på sit nye arbejde. Den 1. april i år begyndte den 28-årige jurist hos advokatfirmaet Kromann Reumert. Han mødte klokken 10, blev vist rundt af én HR-medarbejder og skulle så holde et møde med sin nye chef.

Troede han.

- Da jeg kom ned i afdelingen, fik jeg at vide, at jeg havde et møde med chefen og en klient klokken 12, så den sag skulle jeg nå at sætte mig ind i. Dér fik jeg godt nok sved på panden, fortæller Søren Hessellund Klausen, der dog blev reddet i sidste øjeblik, da klienten ringede klokken 11.45 og aflyste mødet.

Men bortset fra dét chok har Søren Hessellund Klausen haft en god start i det store advokatfirma. Især tutorordningen, hvor han er tilknyttet en advokatfuldmægtig med tre års erfaring i firmaet, har han haft stor gavn af de første måneder.

- Jeg kan spørge min tutor om alle de ting, jeg ikke vil belemre min chef med. Hun hjælper mig både i faglige sager, men også i spørgsmål om dagligdagen her i virksomheden. For eksempel blev hun helt flov over, at hun havde glemt at fortælle mig, at der var morgenmad i kantinen. Det fandt jeg først ud af efter et par måneder, griner Søren Hessellund Klausen, der beskæftiger sig med arbejdsret.

Et af de punkter, hvor han gjort ekstra brug af sin tutor, er i forsøget på at ramme firmaets tone i sine breve.

- På universitetet beskæftiger vi os kun med tungt jurasprog skrevet af jurister for jurister. Men her skal vi skrive, så klienterne forstår det, og det er en stor omvæltning, som min tutor har hjulpet mig meget med, fortæller Søren Hessellund Klausen.

Han har selv gjort en stor indsats for at lære de øvrige af virksomhedens cirka 300 medarbejdere i København at kende. Det falder ham let at banke på kollegernes dør og hilse på, og på det seneste er han også begyndt at blive fast gæst i fredagsbaren.

- Det er hyggeligt, for så møder man folk fra de andre afdelinger, fortæller han.

Som uddannet jurist har Søren Hessellund Klausen imidlertid ikke blot stået over for den udfordring, det er, at falde til på en ny arbejdsplads - han har skullet vænne sig til overhovedet at være på arbejdsmarkedet. Det har været et slid for både ham og kæresten, der også er nyuddannet.

- I begyndelsen blev vi ved med at planlægge ting, vi skulle nå, når vi havde fri: Ordne lejlighed, til fødselsdag, se lige så mange venner, som vi plejer, og så videre. Men vi kørte helt død i det, for det kan man ikke, når man arbejder 40-45 timer om ugen. Så nu har vi simpelthen aftalt at tage i sommerhus i weekenderne, så vi får slappet af og har tid til at være kærester, fortæller Søren Hessellund Klausen.

Er der morgenmad i kantinen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce