Enhedslisten: SU-reform vil øge uligheden

Roasa Lund - reformen duer ikke.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Enhedslisten: SU-reform vil øge uligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De studerende må arbejde mere ved siden af studierne, og det vil forsinke dem, siger EL efter SU-aftale.

Enhedslisten angriber den SU-reform, som regeringen og de borgerlige partier har indgået.

Som det eneste parti står Enhedslisten uden for aftalen, og det skyldes blandt andet, at reformen vil skærer i de studerendes SU og øge uligheden, siger Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund:

- De her nedskæringer i SU'en vil betyde, at studerende bliver tvunget til at arbejde mere ved siden af studiet. Morten Østergaard skal ikke forsøge at bilde os ind, at de studerende bliver hurtigere færdige på den måde, siger Rosa Lund.

Dermed undsiger hun en af uddannelsesminister Morten Østersgaards (R) centrale mål for reformen - at de studerende kommer hurtigere igennem studierne til gavn for samfundet.

- Jeg har virkelig svært ved at genkende det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF, som jeg førte valgkamp med.

- Det her et trist løftebrud, hvor regeringen sælger de studerendes SU for at give gaver til boligejerne og skattelettelser til erhvervslivets top, siger Rosa Lund.

Hun mener, at de studerende hurtig vil kunne mærke pengepungen blive lettere som følge af reformen.

- Regeringen og højrefløjen tager penge op af lommerne på de studerende - en af de grupper i samfundet, der i forvejen lever for allerfærrest penge.

- Med 5753 kroner før skat, løber pengene hurtigt op, og når både husleje, buskort og bøger er betalt, så er der ikke meget tilbage til mad, tandlæge og forsikring. Det vil især ramme de studerende, som ikke har forældre, der kan købe dem en lejlighed eller give tilskud til bøgerne, siger Rosa Lund.

Enhedslisten står også som det eneste parti uden for den kontanthjælpsreform, der ligeledes landede torsdag aften. Også her mener Enhedslisten, at regeringen svigter de unge og reelt indføre en ny fattigdomsydelse.

Enhedslisten: SU-reform vil øge uligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce