Engell: Vestager udfordrer Løkke


Engell: Vestager udfordrer Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikales 2020-plan om at sænke topskatten kan trække blå vælgere over i den røde blok, mener Hans Engell.

Margrethe Vestager har valgt at gå efter at rive flest mulige vælgere til sig inden det kommende folketingsvalg. Dermed udfordrer hun for alvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at De Radikale mandag fremlagde deres plan "Tag ansvar 2020 - Radikale Venstres genopbygningsplan".

- Det er et ubehageligt oplæg for den blå blok, fordi forslagene om skattelettelser og massive investeringer i uddannelse og forskning henvender sig til mange borgerlige liberale vælgere, siger Hans Engell.

Men selvom De Radikale dermed kan ændre styrkeforholdet mellem blokkene, skal Helle Thorning-Schmidt (S) ikke gnide sig i hænderne:

- Planen er en klar melding om, at prisen bliver høj, hvis De Radikale skal med i en Thorning-ledet regering. Og hvis De Radikale ikke kommer med, så vil Helle Thorning-Schmidt få problemer med sine flertal, siger Hans Engell.

Men den hovedpine vil Helle Thorning-Schmidt formentlig gemme, til valget er overstået, og hun måske skal forhandle et regeringsgrundlag på plads. Lige nu handler det bare om at sikre magten, og der kan De Radikale spille en afgørende rolle, mener Hans Engell.

- Som det politiske billede er nu, er De Radikale de eneste på rød banehalvdel, som kan trække vælgere hen over midten. De kan næppe trække vælgere fra DF, men Vestager har appel til vælgere fra både Venstre, Konservative og Liberal Alliance, siger Hans Engell.

Han giver Margrethe Vestager ret i, at planen placerer De Radikale solidt i midten af dansk politik. Ifølge Vestager er De Radikale åbne for at forhandle med begge sider af Folketinget for at få radikal politik gennemført.

Engell: Vestager udfordrer Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce