Engell: K scorer selvmål med skattekrav


Engell: K scorer selvmål med skattekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative markerer sig om skattelettelser for at vinde vælgere fra Liberal Alliance, mener Hans Engell.

De Konservative scorer et selvmål, når de kræver skattelettelser, som straks blankt afvises af Venstre og Dansk Folkeparti.

Det siger politisk kommentator Hans Engell med en fortid som konservativ minister og partiformand.

- De Konservative prøver at skabe kant til Liberal Alliance, som er gået på plyndringstogt blandt borgerlige vælgere. Det er et selvmål. Forslaget kan ikke forhandles, fordi Venstre og Dansk Folkeparti afviser det, siger Hans Engell.

Derfor når kravet om skattelettelser fra økonomiminister Brian Mikkelsen og finansordfører Mike Legarth end ikke ind til forhandlingsbordet. Forslaget virker ydmygende som signalpolitik, som det er svært at tage alvorligt, mener han.

De Konservative burde have lært af, at deres krav om skattelettelser sidst blev afvist på nøjagtig samme vis, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) krævede efterlønnen afskaffet i sin nytårstale, siger Hans Engell.

- De Konservative vil markere sig i modsætning til Venstre og Dansk Folkeparti, som står tilbage på perronen. Desuden er de Konservative nødt til at tage kampen op med Liberal Alliance i en borgerlig markeringskrig, mener han.

De Konservatives markeringstrang gavner oppositionen efter tilbagetrækningsreformen. Mange vælgere får forringet efterløn og forsinket folkepension, og Socialdemokraterne og SF kan nu angribe regeringen for at bane vej for skattelettelser, siger Hans Engell.

- Det gavner oppositionen på den korte bane, men vil ikke koste det store stemmetab, hvis statsministeren snart udskriver folketingsvalg, vurderer han.

Engell: K scorer selvmål med skattekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce