Endnu en bundrekord for ledigheden


Endnu en bundrekord for ledigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden faldt igen i april til under 50.000 fuldtidspersoner, oplyser Danmarks Statistik. Men det kan vende på længere sigt, siger cheføkonom.

Endnu engang er antallet af ledige fuldtidspersoner faldet. Ledigheden har dermed igen slået bundrekorden og der er nu under 50.000 ledige i april.

Det svarer til 1,8 procent af arbejdsstyrken, oplyser Danmarks Statistik. I marts var det 1,9 procent, hvilket betyder, at der er blevet 3300 færre ledige på jobmarkedet. Skaren af ledige tæller nu 49.100 fuldtidspersoner.

Den historisk lave ledighed vil blive endnu mindre på kort sigt, måske ned under 45.000, mens det ser mere sort ud på længere sigt. Det vurderer Christian Hilligsøe Heinig, seniorøkonom i Sydbank, der peger på den svage dollar, aftagende vækst i økonomien og pres på boligmarkedet som forklaring på den mere dystre fremtid.

- For nyligt viste Dansk Jobindex, som måler udviklingen i antallet af jobannoncer lagt på Internettet, for første gang i længere tid en direkte tilbagegang i april. Efterspørgslen på arbejdskraft er stadig på relativt høje niveauer, men det er et klart signal om, at vi nærmer os en ende for den historisk stærke jobfest, siger Christian Hilingsøe Heinig.

Ledigheden er siden december 2003 faldet med 71 procent i alt - svarende til 120.700 fuldtidspersoner.

Endnu en bundrekord for ledigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce