Endnu bedre for Lindø: Vestas satser stort og bliver i mange år

MHI Vestas på Lindø producerer naceller - vindmølle-hoveder - til havvindmøller. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Endnu bedre for Lindø: Vestas satser stort og bliver i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 mand ansættes, og arealet på Lindø udvides til det dobbelte. Desuden forlænger Vestas lejekontrakten med Lindø, så den nu løber i otte år.

Vindmøllevirksomheden MHI Vestas udvider sine aktiviteter betragteligt på det tidligere Lindøværft. 50 mand skal nyansættes, det lejede areal fordobles og oveni har virksomheden netop forlænget lejekontrakten med Lindø Port of Odense, så den nu gælder de næste otte år.

Alt sammen tegn på, at MHI Vestas satser stort på faciliteterne på Lindø, hvor der bygges naceller til de stadig større og større havvindmøller. Nacellen er vindmøllens hoved, hvor bl.a. gearkassen sidder.

- Vi er nødt til at udvide vores kapacitet. Og vi synes, at Lindø er et perfekt sted at bygge naceller, hvilket vi har syntes fra dag ét, siger kommunikationsdirektør i MHI Vestas, Stewart Mullin til Fyens Stiftstidende.

- Udvidelsen sker for at få eksekveret de ordrer, vi allerede har sikret os, tilføjer han.

- Hvilke stillinger slår I op, og hvilke egenskaber leder I efter?

- Det er lige fra den ufaglærte medarbejdere til el-ingeniører. Og vi begynder at slå stillingerne op en af de nærmeste dage.

- Isoleret set, hvordan klarer jeres afdeling på Lindø sig?

- Vi bliver hele tiden mere effektive. Og når vi får ansat de 50 nye medarbejdere, så kan vi virkelig øge effektiviteten, fortæller Stewart Mullin og fortsætter:

- Europa er vores største marked og vores kerneforretning. I fremtiden vil vi gerne øge vores omsætning på markeder som Taiwan og USA. Men vi satser og tror på Danmark, og vi tror meget på vores arbejdskraft på Lindø. Alle vores naceller bliver bygget på Lindø.

MHI Vestas
MHI Vestas Offshore Wind er et joint venture mellem Vestas Wind Systems A/S og Mitsubishi Heavy Industries (MHI), som hver ejer 50 pct.Selskabet designer, fremstiller, installerer og servicerer havvindmøller.

Selskabet blev stiftet i 2014 som en nyskabende kraft i offshore-vindindustrien med grundlæggende principper om samarbejde, tillid, teknologi og engagement.

Kilde: MHI Vestas

Hal B9 gøres klar

Ud over ansættelsen af nye folk laves der også nye testsystemer på nacelle-fabrikken på Lindø.

- Systemerne er designet til at øge produktionshastigheden og forbedre kvaliteten på den enkelte nacelle. Vi bliver mere effektive, påpeger fabrikschef Claus Ungstrup fra MHI Vestas.

Udvidelsen betyder, at Lindø i øjeblikket er ved at gøre områdets næststørste hal, Hal B9, på 10.000 kvadratmeter, klar til MHI Vestas. Desuden gøres et udendørs område på 27.000 kvadratmeter klar, det skal bruges til lagerplads for færdige naceller. Dermed fordobler MHI Vestas sit samlede område på Lindø.

- Væksten i offshore-vind eksploderer rundt om i verden lige nu med regeringer i Taiwan, USA, Japan og flere andre lande, som erklærer deres appetit for mere offshore-vind. Det er et ekstremt komplekst område, hvor vi insisterer på at fastholde en kompromisløs standard. Den nye fase på Lindø bør ses som et vidnesbyrd om det engagement, siger Robert Borin, produktionsdirektør hos MHI Vestas.

Endnu bedre for Lindø: Vestas satser stort og bliver i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce