Endelig: Unge er vilde med robotuddannelse


Endelig: Unge er vilde med robotuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsakademiet Lillebælt oplever i år en stigning på 372 procent i antallet af ansøgere til automationsteknolog. Også andre robotrelaterede uddannelser går frem.

Robot- og automationsvirksomhederne på Fyn har længe skreget efter kvalificeret arbejdskraft, og nu ser det langt om længe ud, som om de unge har lyttet til dem. Tirsdag udløb fristen for at søge uddannelser med studiestart efter sommerferien, og hos Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL, er de robotrelaterede studieretninger stormet frem.

Mest markant er fremgangen for automationsteknologuddannelsen, der i år har fået 52 ansøgere. Sidste år optog EAL 11 studerende på den toårige uddannelse, og året før var tallet fem.

- Den er der virkelig kommet hul på. Det er en uddannelse, som vi har arbejdet en del med at promovere gennem de senere år, men det er gået tungt, vi har haft svært ved at få ansøgere ind på den, selv om vi har stået med et erhvervsliv, som i den grad har efterspurgt kandidater fra uddannelsen, siger Alice Petersen, der er kommunikations- og erhvervskontaktchef hos EAL.

- Jeg ved ikke, hvad der har gjort, at der er gået hul på bylden, men de unge må have fået øjnene op for, at der er gode og spændende jobmuligheder, siger hun.

Øger optaget

Netop nu sidder ledelsen på EAL og lægger puslespillet for næste års uddannelser, og holdet for automationsteknologer vil utvivlsomt blive større end holdet på 11 studerende, der begyndte sidste år.

- Det er hundrede procent sikkert, at vi vil øge optaget i forhold til de tidligere år. Vi sidder lige i øjeblikket og kigger på, hvor mange vi kan optage. Vi har ingen dimensionering på den uddannelse, så i princippet kan vi optage dem, der er kvalificerede, siger Alice Petersen.

Også andre af erhvervsakademiets robotrelaterede uddannelser oplever stor fremgang. Interessen for overbygningsuddannelserne i digital konceptudvikling samt i produktudvikling og teknisk integration er fordoblet, og også datamatikeruddannelsen går frem til stor glæde for Alice Petersen.

- Vi vil jo rigtig gerne imødekomme de virksomheder, der efterspørger nogen med den baggrund. Vi har haft meget intense dialoger med det fynske erhvervsliv om, hvordan uddannelserne skal skrues sammen og hvordan vi kan promovere dem, siger hun.

Se mere om uddannelsen her

Endelig: Unge er vilde med robotuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce