En uges ekstra arbejde uden løn


En uges ekstra arbejde uden løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VÆRSGO: Månedslønnede pukler gratis i arbejdsgivervenlige juledage

De månedslønnede på det danske arbejdsmarked knokler en uge mere i 2004 forhold til sidste år - og de gør det uden at få ekstra løn.

Kalenderårets tilfældigheder tilgodeser arbejdsgiverne i år. 2004 er nemlig et skudår, grundlovsdag var en lørdag, og julens helligdage falder i en weekend, så vi alt efter overenskomst har fire eller fem arbejdsdage mellem jul og nytår.

- Dem, der er lønnet per time har et rigtigt godt år. Der er en uges ekstra løn til fornøjelser og julegaver. Men os månedslønnede kommer til at knokle ekstra uden at få ekstra betaling for indsatsen, erkender Lars Bruhn, der er konsulent hos Dansk Industri.

I industrien er der i år 1657,6 arbejdstimer. Det gør 2004 til rekordår i dette årti, hvad samlet arbejdstid angår. 2005 ligger også højt med hensyn til arbejdstimer, men så kan vi slappe lidt af frem til 2010.

Lars Bruhn har ikke mødt utilfredshed over de ekstra arbejdsdage, som er indarbejdet i den langsigtede planlægning. I stedet hæfter han sig ved en konsekvens af det arbejdsomme år, som må glæde kommunalpolitikerne i en tid med skattestop.

- Der må alt andet lige komme flere skattekroner ind, når vi producerer mere, lyder konklusionen.

Overenskomstchef Keld Burmølle fra Dansk Arbejdsgiverforening erkender, at julen er en såkaldt arbejdsgivervenlig jul. Men systemet, der er forhandlet mellem arbejdsmarkedets parter, er retfærdigt, vurderer han.

- I år er det bare en uheldig jul for funktionærerne, siger han.

Danskerne må leve på minderne fra 2003. I fjor spændte julemanden rensdyrene for på en onsdag, og det gav fem dage fri til familiehygge.

En uges ekstra arbejde uden løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce