Terror og øget trusselsbillede i Europa betyder, at sikkerhed er blevet et afgørende konkurrenceparameter.

Overvågningsanlæg, individuelle evakueringsplaner og skærpet adgangskontrol.

Gæsters sikkerhed er blevet et essentielt konkurrence-parameter i hotel- og konferencebranchen.

Det mærkes blandt andet på Nyborg Strand, hvor der årligt kommer 275.000 gæster, herunder toppolitikere og erhvervsledere i internationale virksomheder.

- Som verden har udviklet sig, er sikkerhed blevet en meget større opgave, og den er eksaleret siden 2011, siger Claus Hansen, salgs- og marketingchef på Nyborg Strand, til Fyens Stiftstidende.

Førhen var det pris, beliggenhed og kapacitet, der afgjorde, om et konferencecenter vandt et udbud, men i dag vejer sikkerheds-setup mindst lige så tungt.

- Når vi er i større tilbudsgivninger, skal vi i detaljer kunne gøre rede for f.eks evakueringsplaner og flugtveje. Flere virksomheder beder om at få tilsendt individuelle planer for evakuering, siger Claus Hansen.

Forhøjet trusselssituation

Ifølge Horesta og Danmarks Statistik er antallet af erhvervsturister i Danmark vokset voldsomt. Fra 2009 til 2014 var der således en fremgang på en million erhvervsmæssige overnatninger i Danmark.

Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta:

- Flere virksomheder benytter også i stigende grad videoovervågning, som både har en præventiv effekt og bidrager til bedre overblik og efterfølgende dokumentation og opklaring af et hændelsesforløb.

Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i Sikkerhedsbranchen, mener virksomheder generelt bør opgradere mere.

- Generelt er det ikke rigtig røget ind på lystavlen, at vi har forhøjet trusselssituation i Danmark, siger han.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.