En sandwich uden gebyr


En sandwich uden gebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNDTAGELSE: 100 fynske butikker er gebyrfrit område for kunderne

Hos den lille Al Mercato kan kunderne købe en sandwich uden gebyr. Indehaver Ulrik Rønlev har valgt at betale gebyret på 50 øre selv, uanset at det kan koste ham et par tusinde kroner om året.

Dels for at få reklame, dels for at slippe for bøvlet med administration.

- De første 5000 transaktioner er gratis for mig, men hvordan skal jeg betale de 50 øre tilbage til kunderne sidst på året, spørger han.

Han holder åbent 300 dage om året og med omkring 16 dankorttransaktioner ligger butikken med italienske specialiteter lige omkring den grænse, som dankortforliget indeholder for de mindste butikker - dem, som kan slippe for at betale dankortgebyr til bankerne.

Al Mercato er med blandt de godt 100 fynske butikker på Forbrugerrådets liste over forretninger, som har droppet at opkræve gebyret fra bankerne, og hertil kommer en række kæder som Jysk og Sonofon og Brantano.

Listen vokser fortsat og findes i øvrigt på www.fyn.dk i opdateret stand, og Forbrugerrådet har oprettet den for at give forbrugerne overblik over de steder, hvor man kan slippe for gebyret - i hvert fald sådan direkte.

Ulrik Rønlev vurderer, at sagen om de 50 øre fylder for meget i forhold til et anden vinkel på det ny chipdankort - at han og de øvrige butikker selv skal betale for opkald og takst ved en dankort transaktion.

- Det er et helt andet og større problem. Så er det mere fair af bankerne at opkræve et synligt gebyr for en dankorttransaktion, vurderer sandwichmageren.

Solvejg Hardorf, indehaver af Fancy Hair i Odense, betaler selv de 50 øre på kundernes vegne.

- Jeg har valgt selv at æde gebyret, konstaterer Solvejg Hardorf.

- Men lægger du så de 50 øre oven i prisen for en klipning?

- Nej, det kommer ikke på regningen. Jeg går lidt ned i indtægt, men det er bare ærgerligt, siger frisøren.

En sandwich uden gebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce