En million slagtede kyllinger brændes


En million slagtede kyllinger brændes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DESTRUKTION: Fjerkræslagterierne har ikke kapacitet til at varmebehandle sunde, slagtede dyr fra sikkerhedszonerne

Omkring en million slagtede kyllinger skal i løbet af de kommende uger brændes på destruktionsvirksomheden daka i Løsning ved Vejle.

De mange kyllinger, der til sammen vejer omkring 1600 ton, er sunde og raske, men da de alle kommer fra sikkerhedszonerne omkring udbrud af fjerkræsygdommen Newcastle Disease, ender de på destruktionsanstalten.

- Det er egentlig synd og skam. Der er tale om raske dyr, som man gerne må slagte og sælge, men det kræver, at de skal pasteuriseres og vandbehandles, før de kommer ud i handelen. Dels har fjerkræslagterierne ikke kapacitet til denne varmeproces, og dels er det vel også et spørgsmål, om slagterierne overhovedet ønsker at udbyde dem til salg, siger administrerende direktør Henrik Holst-Pedersen fra destruktionsvirksomheden daka.

- Vi regner derfor med at modtage omkring 1600 ton over de næste par uger svarende til et par hundrede ton om dagen på vor virksomhed i Løsning. Mængden er ikke større end, at vi venter at kunne klare forarbejdningen på fabrikken. Måske bliver det nødvendigt med lidt overarbejde i weekenderne for at få puklen væk, siger direktøren.

På sine fem danske fabrikker forarbejder virksomheden årligt omkring 750.000 tons animalske biprodukter. Med den store produktionskapacitet volder det hverken problemer at destruere det gassede fjerkræ fra de ramte besætninger eller de slagtede dyr fra sikkerhedszonen.

I forbindelse med Steff Houlbergs fusion med Danish Crown sidste efterår blev det samtidig besluttet at sjællandske Kampas blev overtaget af den jysk-fynske kødfoderfabrik daka. Virkemulighederne for kødfoderfabrikker er over de sidste år blevet indskrænket betydeligt på grund af frygten for BSE-smitte.

- Vore muligheder er blev indskrænket betydeligt. Alt hvad der kommer fra drøvtyggere skal vi behandle som risikomateriale, som vi ikke må bruge til noget. Vi producerer noget benmel lavet på svineråvaren, men vi må ikke sælge proteinprodukter til produktionsdyr. Vi kan fortsat sælge flydende foder til minksektoren og har afsætning til petfood-sektoren. Vi udnytter stadigvæk det hele - blot på et lavere niveau. Hvor energien før kom dyrene til gode i foderet omdannes den nu til varme og elektricitet, når vi brænder affaldet, siger Henrik Holst-Pedersen.

En million slagtede kyllinger brændes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce