En kapitalforhøjelse er rettidig omhu

Når en bank øger udlånet, skal den også øge sin egenkapital. Foto: Peter Leth-Larsen

En kapitalforhøjelse er rettidig omhu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2012 gennemførte Totalbanken også en kapitialudvidelse, men denne gang er det anderledes, siger bankens direktør Ivan Sløk.

I midten af juli meddelte Totalbankens bestyrelse, at den ønskede at førhøje aktiekapitalen, og af børsmeddelelsen fremgik det, at banken ville styrke kapitalgrundlaget med 90 til 100 millioner kroner. Det skabte kritik fra to storaktionærer, der mente at være stillet noget andet i udsigt - en kritik som blev afvist af banken.

Det er ikke længe siden at banken sidst har udvidet aktiekapitalen. Det gjorde den også i 2012. Men dengang - for seks år siden - var situationen anderledes, lyder det fra Totalbankens direktør Ivan Sløk.

- I 2012 havde vi brug for en kapitialudvidelse - i dag vil den være behagelig, siger han.

- Når en bank øger udlånet, skal den også øge sin egenkapital. Hvis så øger sit udlån rigtig meget, så skal man også tjene mange penge. Og gør vi det, så er det jo nemt nok. Men rettidig omhu gør også, at man nogen gange skal sikre sig, at der er den base, som skal til - også hvis der måtte komme nogle små stød hen ad vejen.

På spørgsmålet om, hvorvidt Totalbanken i øjeblikket er ved at blive kvalt i sin egen succes, er Ivan Sløk dog ikke i tvivl.

- Nej, kvalt er et hårdt ord. Men der er klart, at den positive udvikling stiller krav om, at der også er kapital til rådighed i banken, siger direktøren.

Han vil ikke kommentere på de to storaktionæres holdning til emissionen.

- Der er nogle aktionærer, der har en holdning, og det har de ret til. Man har også ret til at være uenig i tingene, og vi følger bare de regler, der er for selskabet - hverken mere eller mindre. Det er vi forpligtet til, og det skal vi, siger Ivan Sløk.

En kapitalforhøjelse er rettidig omhu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce