Ingeniørerne på Product Development and Innovation - i daglig tale PDI - er en international uddannelse, der kombinerer forretningsforståelse med de traditionelle ingeniørfag.

Siden 2009 er cirka 300 studerende blevet optaget på linjen, der kombinerer de forskellige færdigheder som konstruktion, viden om materialer og teknologiske processer. Men det kan også være kreativ ideudvikling med fag som markedsanalyse og produktplanlægning, innovationsledelse og forretningsforståelse.

- Når vi udbyder det her, så er det fordi det bliver efterspurgt, og når vi så samtidig hjælper dem og skubber dem lidt frem, så bliver de guidet i den rigtige retning. Selv om Danmark er en nation af små og mellemstore virksomheder, så har store virksomheder som Danfoss også været små engang. Og netop Danfoss er faktisk startet af en person, der kom fra Odense Teknikum, siger Søren Jensen, der er lektor og uddannelseskoordinator på Teknisk Fakultet ved SDU.

Bacheloruddannelsen varer tre år, og herefter kan man læse videre på den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. I løbet af uddannelsen kan man tage et semester i udlandet.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Ny sundhedsrobot: Thea stiller spørgsmålene - patienterne svarer

Ny sundhedsrobot: Thea stiller spørgsmålene - patienterne svarer

SDU: Ingeniører med sans for business

SDU: Ingeniører med sans for business