En halv million danskere uden for S-SF-plan


En halv million danskere uden for S-SF-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraternes statsministerkandidat, Helle Thorning-Schmidt: Det skal vi finde ud af.

En halv million lønmodtagere på det private arbejdsmarked er ikke dækket af fælles overenskomster. De vil derfor være uden for de mulige aftaler om en times mere arbejde om ugen, som skal hente 15 milliarder hjem i S og SF's 2020-plan.

Helle Thorning-Schmidt erkender, at de lønmodtagere, der er overenskomstdækkede er nemmere at nå.

- Der er ingen tvivl om at alle, der er overenskomstdækkede, er nemmere at komme i kontakt med i forhold til at lave aftaler, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun bekymrer sig dog ikke om, hvordan den halve million lønmodtagere skal fanges ind af en ekstra arbejdstime.

- Jamen, det er netop det, vi skal finde ud af. Man har jo et system i Danmark, hvor også de, der ikke er overenskomstdækkede, normalt følger de store overenskomster, og det tror jeg også vil gælde på det her område. Jeg er ikke bekymret for det, siger hun.

I sidste ende skal lønmodtagerne stemme ja til at arbejde en time mere om ugen - svarende til omkring en uge mere om året.

- Det starter med, at lønmodtagerne siger ja til at forhandle, og det har de gjort hele banden. Derfor synes jeg faktisk, man skal holde op med at sige, at lønmodtagerne ikke vil være med.

- Det jo rigtigt, at det skal stemmes igennem til sidst, og der må jeg bare minde om, at man også tidligere i historien har taget store spring i dansk samfundsøkonomi ved at lave treparts-aftaler, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun afviser økonomernes vurdering af, at S og SF's 2020-plan på visse stræk hviler på nogle usikre finansieringselementer.

- Vores plan er hverken mere eller mindre usikker end regeringens. Økonomerne glemmer den enorme usikkerhed, der er i regeringens plan om at overholde egne udgiftsmål i den offentlige sektor, siger Helle Thorning-Schmidt.

En halv million danskere uden for S-SF-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce